[imagebrowser id=428]Icterul sugarului apare printr-o ingalbenire a pielii si a mucoaselor datorita imposibilitatii eliminarii bilirubinei din sange.
Potrivit medicilor, aceasta forma de icter pe care o prezinta sugarul imediat dupa nastere nu este periculoasa, fiind cunoascuta drept icter fiziologic. De cele mai multe ori, icterul apare in cea de-a doua zi de sedere in maternitate si trece abia dupa doua-trei saptamani. In cazul in care icterul are o durata mai mare este indicat sa va adresati medicului specialist in vederea efectuarii unor investigatii de specialitate intrucat poate determina anumite afectiuni.
Multi sugari cu icter fiziologic intr-o forma mai severa urmeaza o terapie cu lumina in timpul maternitatii. De regula, o sursa de lumina asezata deasupra lor ii va ajuta sa elimine mai usor bilirubina din sange.
Cu toate acestea, formele usoare de icter ale sugarului nu prezinta probleme, asa ca medicii ii vor externa fara probleme, recomandandu-le mamelor cum anume sa se comporte cu acestia pe parcursul acestei perioade. De cele mai multe ori, icterul dispare de la sine, fara a fi nevoie administrarea unei medicatii specifice. Pentru protejarea sugarului este indicat ca in primele zile de viata sa nu ia contact cu mediul exterior, fiind scos afara la aer.
In cazul in care icterul dureaza mai mult de trei-patru saptamani este indicat sa va adresati medicului specialist in vederea efectuarii unor investigatii de specialitate. Imposibilitatea eliberarii bilirubinei din sange poate determina afectiuni destul de seriose ce necesita investigatii de specialitate urgente.
Foto: http://www.qbebe.ro/ http://www.doctorionline.ro