Dupa prima vizita la medicul ginecolog, cand ai aflat ca esti insarcinata, vei primi o lista cu analize, pe care trebuie sa le faci pentru a fi sigura ca sarcina ta va decurge normal. Din pacate, de cele mai multe ori, aceasta lista nu contine si testarea pentru chlamydia.
Infectia cu Chlamydia este in prezent cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala din Europa. Aceasta poate infecta uretra, anusul sau organele pelvine la femeie si este o cauza a bolii inflamatorii pelvine. De asemenea, Chlamydia mai poate sa determine infectii ale ochiului.
Actul sexual dureros, senzatia de arsura, urinarea frecventa si durerile abdominale pot fi toate simptome ale acestei infectii bacteriene. Aproximativ ¾ din femeile cu infectii date de Chlamydia pot sa nu aiba niciodata niciun simptom.
Multi medici testeaza acum de rutina gravidele pentru infectia cu Chlamydia. Chiar daca nu are nici un simptom, femeia gravida poate transmite infectia copilului ei in timpul expulziei. Un copil care contacteaza Chlamydia in canalul de nastere poate face pneumonie sau infectii ale ochiului, urechilor, nasului, gatului sau ale tractului digestiv.
Daca ai o asemenea infectie bacteriana, este important sa primesti tratament astfel incat sa nu transmiti infetia copilului in momentul expulziei. Tetraciclina, antibioticul de electie pentru infectiile cu chlamydia in afara sarcinii, nu trebuie folosita la femeia gravida. Medicul iti va prescrie eritromicina, care este mai sigura pentru tine in aceasta perioada. Daca partenerul tau nu se trateaza in acelasi timp, exista pericolul sa te reinfectezi.