Delicată, parfumată, răcoroasă, perfectă pentru acest început de vară: înghețată cu cocos și trandafiri.
Ingrediente:
O nucă de cocos medie
200 ml lapte cocos
2 linguri petale trandafiri comestibile
3 lingurițe sirop de arțar
2 lingurițe apă de trandafiri
O linguriță pudră de sfeclă (opțional).
Mod de preparere:
Spargeți nuca de cocos, curățați bucățile de partea maronie, să obțineți pulpa de cocos albă, curată. Puneți bucățile de cocos într-un blender puternic. Dacă nuca e proaspătă și are apă, adăugați-o și pe aceea.
Între timp, încălziți laptele de cocos și puneți deasupra petalele de trandafiri. Amestecați ușor și lăsați să se infuzeze cu aroma petalelor circa 10 min.
Mixați nuca de cocos 3-4 min. Dacă doriți o consistență mai fină a înghețatei, continuați încă 2 min. Ca să blenduiți mai bine, puteți adăuga 2 linguri de lapte de cocos.
Pentru o textură mai frumoasă, puteți păstra în compoziție petalele de trandafiri. Turnați laptele de cocos cu petale de trandafiri peste nuca de cocos din blender, adăugați sirop de arțar, apă de trandafiri și pudra de sfeclă și blenduiți 2 min. Turnați compoziția într-o caserolă pe care o închideți ermetic și o dați la congelator 2 ore, după care o scoateți și amestecați energic cu furculița. Repetați operația din oră în oră, de 3 ori.
Pentru servire presărați câteva petale de trandafiri uscate sau fistic tocat.