Pandemia a creat o nouă realitate cu care trebuie să se confrunte noii părinți. Provocările sunt suplimentare mai ales în ceea ce privește îngrijirea unui nou născut
Rolul de părinte se poate simți la început copleșitor chiar și în cele mai bune momente. Și, având în vedere această perioadă. când încercarea de a-l proteja este și mai mare, puteți avea chiar și sentimente de descurajare.
Proviziile trebuie făcute din timp, iar deplasarea cu micuțul trebuie evitată pe cât posibil.
Iată cum puteți îngriji un nou născut în perioada pandemiei:
Evitați pe cât posibil vizitele și deplasarea din casă
Chiar dacă este greu pentru familie și apropiați în aceste momente este recomandat ca vizitele să fie evitate pe cât posibil. Adulții sunt foarte expuși, iar sistemul imunitat al copilului încă nu este dezvoltat complet în această etapă. Să ne bucurăm de beneficiile internetului și încercați să îl prezentați pe micuț celor dragi prin intermediul apelurilor video.
La aceeași soluție puteți apela și în ceea ce privește consultațiile pediatrului. Țineți legătura cu el și în funcție de nevoi, un singur video apel vă poate scuti de un drum în care ar exista riscul să fiți expuși.
Gestionați programările pentru vaccinuri
Întârzierea vaccinurilor nu este recomandată deoarece calendarul este esențial pentru a-i proteja împotriva bolilor.
Totuși, având în vedere nivelul actual de risc este posibil ca unele programări să necesite întârziere. Dumneavoastră și medicul pediatru puteți discuta și stabili de comun acord ceea ce este mai bine pentru cel mic.
Protejați-vă mai mult atunci când ieșiți din casă
Chiar dacă evităm spațiile aglomerate, asta nu înseamnă că nu trebuie să ieșim la aer, plimbările fiind excelente pentru sănătatea voastră emoțională.
Când trebuie să ieșiți, bucurați-vă de plimbările în aer curat împreună cu bebelușul.
Asigurați-vă că păstrați distanța socială și stați liniștiți. Riscul pentru bebelușul dumneavoastră este scăzut atâta timp cât va fi în cărucior și nu va atinge nici o suprafață.
Cu toate acestea este mai bine să evitați să duceți copilul în magazine sau farmacie, deoarece poate fi mai greu să păstrați distanța față de ceilalți.
Încercați să aveți o mică rezervă de consumabile necesare
Deși nu este nevoie să acumulezi sute de pachete de șervețele pentru bebeluși ori pamperși este recomandat să ai în casă un mic stoc care să îți ajungă pe o perioadă de 7 sau chiar 14 zile.
În acest fel, vă puteți reduce drumurile în magazine și riscul de expunere. Dacă nu aveți pe nimeni altcineva care să rămână cu copilul atunci când faceți cumpărături, încercați să comandați ceea ce aveți nevoie online.