Daca esti insarcinata, miscarea in apa este o binefacere pentru tine. Dintr-o data va simtiti imponderabila – in ciuda faptului ca aveti burta mare, caci in apa corpul pierde din greutate, avand doar 7% din greutatea normala. Deci nu ocoli bazinele cu apa, deoarece beneficiile inotului pe perioada sarcinii sunt incontestabile.
[imagebrowser id=1167]Coloana vertebrala si picioarele vor fi in timpul inotului tot atat de bine relaxate ca si vasele de sange si cele limfatice, iar presiunea apei va face in acelasi timp un masaj usor. Totusi, puteti sa faceti mai mult decat sa leneviti in apa: si gimnastica acvatica este o posibilitate ideala pentru a va relaxa. Tineti-va de marginea bazinului si dati puternic din picioare – culcata o data pe spate si o data pe burta. In aceeasi pozitie faceti miscari de forfecare cu picioarele intinse, tinute la orizontala sau faceti „bicicleta” sub apa.
Apa in care va faceti exercitiile sa nu fie mai rece de 26°C, dar nici mai calda de 35°C si sa va ajunga abia pana la umeri. Pentru a preveni infectiile, ciupercile, introduceti-va deja de acasa un tampon, pe care l-ati imbibat cu iaurt natural.
Inotati des si mult, dar numai atat de repede incat sa nu suflati greu. Cel mai bine va face daca inotati pe spate, pentru ca astfel coloana vertebrala se relaxeaza optim. Acum va este interzis: sa inotati sub apa (exista pericolul lipsei de oxigen!) si sa sariti in apa cu capul inainte. Riscul de a ateriza pe abdomen este prea mare, iar consecintele pot fi nefaste.
Antrenament usor pentru muschii abdomenului: asezati-va pe scarile de la marginea bazinului, in zona in care nu se inoata, bateti apa cu picioarele sau exersati „mersul pe bicicleta” inainte si inapoi.