[imagebrowser id=381]In timpul sarcinii intimitatea dintre parteneri scade destul de mult. La inceput, teama de a nu rani sau de a nu pati ceva bebelusul, iar mai apoi pozitiile neconfortabile generate de o greutate prea mare a gravidei determina o intimitate scazuta, alternand cu o stare de absenta totala a rapoturilor sexuale.
In primul trimestru de sarcina, schimbarile hormonale ce au loc in organism pot determina o perioada destul de neplacuta pentru viitoarea mama. Greturile, varsaturile si starile de rau aduc de la sine o scadere a libidoului sexual si o stare de intimitate scazuta.
In trimestrul al doilea de sarcina lucrurile se pot schimba, iar relatia intima dintre parteneri sa fie destul de placuta, existand chiar o dorinta a gravidei de a intretine raporturi sexuale cu partenerul.
Trimestrul trei de sarcina determina o stare inconfortabila pentru gravida generata de o greutate crescuta. Tocmai de aceea, intimitatea partenerilor nu mai atinge cotele trimestrului trecut, gravida asteptand nasterea ca pe o adevarata eliberare. Nici dupa nastere lucurile nu se schimba, cel putin pe parcursul primelor sase saptamani de lahuzie.
Potrivit specialistilor, cei doi parteneri aflati in asteptarea unui copil vor trebui sa reuseasca cum anume sa compenseze absenta raporturilor sexuale. De aceea, imbratisarile, saruturile lungi, plimbarile in aer liber, momentele tandre pot crea acelasi aer intim in relatia celor doi, neexistand astfel temerea ca relatia sa se surpe.
Foto: http://www.cumfacisa.ro / http://www.info-sarcina.ro