Iritatia produsa de scutece se poate transforma destul de usor in alergii greu de tratat sau chiar candidoza.
Indiferent de varsta copilului, acestia trebuiesc ingrijiti permanent de catre parinti, acordandu-le toata atentia. Si chiar daca sunt testate dermatologic sau chiar daca copilul a mai folosit acelasi gen de scutece, copilul poate manifesta o alergie ce apare initial sub forma unei iritatii destul de usoare ce nu este luata prea in serios de catre parinti. Cu toate acestea, copilul se simte inconfortabil, devenind de cele mai multe ori destul de suparat sau nervos.
De la simpla iritatie provocata de scutece si pana la alte complicatii mult mai grave nu mai este decat un pas. In cazuri mai usoare, iritatia la scutece va putea fi depasita in maxim doua zile. In cazul in care aceasta nu trece, se poate transforma in alergii sau candidoza.
Asa ca, daca iritatia produsa de scutece nu a trecut in primele doua zile dupa administrarea unui tratament adecvat este cazul sa te gandesti ca s-ar putea agrava, copilul fiind suspect de candidoza. Iar daca aveti aceste suspiciuni produse de iritatia de scutec este indicat sa va adresati medicului specialist dermatolog in vederea investigarii diagnosticului.
Candida este o ciuperca ce poate fi intalnita in mod obisnuit pe piele, in flora vaginala sau intestinala. Se transforma in afectiune in cazul in care aceasta ciuperca se multiplica foarte mult.
Bebelusul poate face candioza in cazul in care iritatia produsa de scutec nu s-a tratat in maxim doua zile. Aceasta se prezinta ca o iritatie, prin zone rosii, cu aspect de bubite ce ajung uneori sa cuprinda chiar si regiunea dorsala a corpului. Candidoza produsa de scutec provoaca mancarimi, ceea ce ii va da bebelusului o stare de irascibilitate, devenind extrem de nervos. Tratamentul este de regula pe baza de antibiotic si unguente mai puternice, administrate doar cu recomandarea medicului.