Editia digitala a revistei “Jamie Magazine” a celebrului Jamie Oliver, prevazuta pentru iPad, a fost premiata saptamana trecuta pentru “lansarea anului intr-un nou format” la Digital Media Awards 2013, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Londra.
Juriul a apreciat revista pentru este “uimitoare din punct de vedere vizual, cu un design proaspat” si un “bun exemplu pentru brandurile care folosesc formatul digital pentru a se conecta cu publicul”. Pentru aceeasi categorie au mai fost alti 13 finalisti din intreaga lume. Editia digitala a fost de asemenea bine clasata si in cea de-a doua categorie pentru care a fost nominalizata, “Food & Drink Magazine of the Year”.
“Jamie Magazine” pentru iPad este publicata de 10 ori pe an si este doar una dintre fatetele activitatii complexe derulate de bucatarul britanic, materializata in carti de bucate, emisiuni TV, restaurante proprii si campanii sociale, toate cu scopul de a educa si incuraja publicul sa manance sanatos.
Cititorii din Romania pot incerca multe dintre retetele rapide si hranitoare prezentate de Jamie Oliver in cea mai recenta carte de bucate aparuta la Curtea Veche Publishing: “Gateste in 15 minute cu Jamie”. Plina de sfaturi practice si de retete savuroase, cartea ne demonstreaza ca este posibil sa preparam mancare delicioasa si nutritiva indiferent de resursele limitate de timp de care dispunem. Cartea este potrivita pentru intreaga familie, propunand preparate echilibrate si retete pe care le puteti gati zilnic. Daca v-a placut “Gateste in 30 de minute cu Jamie”, aceasta noua carte va fi temelia pe care se vor dezvolta abilitatile dumneavoastra de a crea surprinzator de repede meniuri exceptionale.
Jamie Oliver a inceput sa gateasca intr-un pub detinut de parintii sai — The Cricketers, din localitatea Clavering, comitatul Essex — la varsta de 8 ani. Dupa ce a absolvit scoala, si-a inceput cariera de maestru bucatar, care l-a indreptat spre River Café, unde a fost remarcat de o companie de productie pentru televiziune.
Cariera sa in televiziune si in domeniul editorial a debutat in 1999 cu seria The Naked Chef. De atunci, el a deschis restaurantul Fifteen din Londra, a reusit sa faca schimbari in meniurile cantinelor scolare din Marea Britanie si a revolutionat gatitul acasa. Organizatia sa caritabila incearca sa imbunatateasca viata oamenilor printr-o hrana mai buna. Aceasta opereaza in cadrul restaurantelor Fifteen (in care sunt instruiti tinerii defavorizati ce isi doresc o cariera in alimentatia publica) si in cadrul centrelor Ministry of Food (ce le ofera sprijin celor care vor sa invete sa gateasca). Jamie a creat si Home Cooking Skills, un curs pentru scolile gimnaziale autorizat de BTEC, dar este implicat si in Kitchen Garden Project, un program nou de educatie alimentara pentru elevii din scolile primare.
Afacerile sale de succes includ grupul de restaurante Jamie’s Italian si Union Jacks, precum si o gama de produse proprii, alimentare si nealimentare. Scrie pentru publicatii din Marea Britanie si din intreaga lume, inclusiv pentru propria revista, Jamie Magazine. Cea mai populara carte a sa, Gateste in 30 de minute cu Jamie, este in Marea Britanie bestsellerul de nonfictiune vandut cel mai rapid din toate timpurile. Jamie locuieste la Londra si in Essex, impreuna cu sotia sa, Jools, si copiii lor.