La 6 luni, bebelusul devine din ce in ce mai comunicativ. Acum este important pentru el sa va vada, sa va auda, sa simta ca va jucati cu el si sa simta atentie.
Devenind din ce in ce mai interest de corpul sau, cel mic va aprecia jocurile in care ii este implicat corpul.
In timp ce il tii in poala, arata-i degetele – cum le unesti, cum le prinzi, cum deshizi sau inchizi pumnul si vezi daca e atent sau incearca sa repete dupa tine. Ii dai astfel idei despre ce poate face cu mainile lui.
Apoi ia-i fiecare deget in parte si spune-i cum se numeste. Poti chiar sa inventezi o actiune pentru fiecare dintre ele. Poate stii jocul asta din copilaria ta – eu imi amintesc ca bunica mea se juca cu mine astfel. Iei fiecare degetel in parte si zici: asta(degetul mare) merge cu vacutele, asta (degetul aratator) merge cu purceii, asta (degetul aratator) merge cu oile, asta (degetul inelar) merge cu gastele, iar asta mic (degetul mic) ramane acasa. Sau orice alta actiune iti trece prin minte.
Acelasi joc poti sa-l faci cu degetele de la picioare unde e mult mai hazliu, pentru ca cel mic se gadila.
Leaga de o panglica o jucarie si plimb-o prin fata celui mic care sta in sezut, pe o suprafata sigura, ca atunci cand te joci cu o pisica. Observa daca e atent la miscare si la zgomote si daca incearca sa se intinda sa o prinda.
Retine ca bebelusul poate realiza mult mai multe lucruri atunci cand nu este fortat sa faca mai mult decat poate. Orice interventie artificiala asupra dezvoltarii lui poate avea efecte nedorite, fortate.