Ce este Jocul Lumea in Miniatura si de ce este important?
Jocul lumii in miniatura este o parte importanta a stimularii copiilor in perioada 1,5 – 4 ani, si este o modalitate grozava pentru ca cei mici sa invete. Aceasta este o activitate de joaca usor de realizat, iar copiii adora sa raspunda invitatiei de a se juca.
Lumea in Miniatura creaza o scena a vietii reale pentru a invita copiii la joaca. Pot fi folosite obiecte in miniatura, precum mobilier in miniatura sau animale de ferma, pentru a crea un mediu de joaca pentru copii. Scopul este ca fiecare copil sa exprime activ idei din viata reala sau sa reproduca povesti pe care le cunosc. Adesea, sunt folosite mai multe elemente senzoriale la jocul lumii in miniatura. Copiii pot petrece momente de invatare minunate si stimulative!
Acest tip de joaca este excelent pentru construirea abilitatilor de a vorbi o limba. Copiii isi folosesc imaginatia, in timp ce vorbesc cu voce tare si folosesc vocabularul.
Sugestie de joc:
Creati o scena de ferma, cu animale de ferma, garduri si hambar pentru a se juca micutii cu ele. Veti observa cum deja copiii incep sa formuleze povesti dintre cele pe care deja le cunosc, si nu doar folosind cuvintele din viata de zi cu zi, ci si alte cuvinte noi. Este distractiv sa observi dialoguri imaginare intre animale, create chiar de catre copii.
Joaca lumii in miniatura este o oportunitate excelenta pentru a-si folosi imaginatia. Cu acest joc, copiii invata sa imparta, sa se joace linistit impreuna si sa-si imagineze impreuna.
Metoda de invatare a limbii engleze Helen Doron English cunoaste beneficiile pe care le aduce acest tip de joc stimularii copiilor, pe mai multe paliere, nu doar cel intelectual. Copiii sunt stimulati pe partea creativa, folosindu-si imaginatia, pe partea de coordonare spatiala, atunci cand aranjeaza obiectele in miniatura, pe partea de stimulare neuro-locomotorie, pe partea de simt estetic, atunci cand le ordoneaza dupa propriile criterii, si se bucura de stimulare multi-senzoriala, care contribuie semnificativ la dezvoltarea cerebrala a copilului.
Motricitatea fina, stimularea kinestetica, in special cea auditiva si vizuala, vin in sprijinul copilului, pentru a-l ajuta sa asimileze foarte usor cuvintele unei limbi straine prin implicare activa.
Cunoscand toate aceste beneficii, si multe altele care li se adauga in conceptul de invatare timpurie a limbii engleze, Helen Doron English a lansat noul curs It’s a Baby Dragon, care se adreseaza copiilor intre 1,5 – 3 ani. Micii elevi sunt stimulati prin elemente multi-senzoriale sa invete cuvinte noi, sa-si dezvolte atentia la detaliu, prin jocuri de asociere si de memorie, devenind in scurt timp copii bilingvi, care cunosc limba engleza in paralel cu limba materna.
Un copil bilingv nu numai ca se bucura de avantaje distincte in viata, dar are beneficiul dezvoltarii unei memorii mai bune, sa isi coordoneze mai bine activitatile multiple (multi-tasking), sa inteleaga lucrurile din mai multe perspective si sa-si dezvolte simtul auditiv.
Lingvistul Helen Doron a incorporat in metoda sa aceste descoperiri.
Metoda Helen Doron Early English, a fost dezvoltata in recunoasterea necesitatii de a invata limba engleza cat mai eficient, conform teoriei ca invatarea unei limbi poate fi cea mai complicata functie pe care creierul o poate indeplini.
De peste 30 de ani in intreaga lume, doua milioane de copii au invatat limba engleza prin metoda Helen Doron si au beneficiat de dedicare continua si de excelenta in educatie.
Mai multe detalii, pe www.HelenDoron.ro
Surse:
Doron, Helen, “The Music of Language”, 2010
http://teachingmama.org/what-is-small-world-play-and-why-is-it-important