[imagebrowser id=785]
Pentru un bebelus totul este de joaca: propriile degetele de la maini si de la picioare, nasturii hainelor, fata si parul mamei, orice obiect din casa care ii cade in mana si chiar scamele de pe covor. Treaba lui este sa se joace, iar jocul este cea mai buna modalitate ca cel mic sa invete despre sine si despre lumea care-l inconjoara.
Inca din momentul in care se poate deplasa singur, fie prin rostogolire, tarare sau mers de-a busilea, bebelusul tau se va juca cu tot ce-i vine la indemana si chiar cu lucrurile despre care credeai ca nu-i sunt la indemana. Din acest motiv trebuie sa te asiguri ca mediul in care se joaca este cat se poate de sigur. In plus trebuie sa-i oferi mereu provocari noi, deoarece copii invata repede si se plictisesc la fel de repede de o jucarie sau obiect.
Jucariile adecvate varstei sunt cele care starnesc interesul copilului la fiecare nivel de dezvoltare, nu foarte grele sau frustrante si nici prea limitate sau simple. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i cumperi bebelusului o multime de jucarii scumpe. De fapt multi parinti sunt surprinsi sa vada ca cel mic prefera sa se joace mai degraba cu cutia in care a fost impachetata jucaria, decat cu jucaria in sine.
In primul an de viata poti sa-i asiguri copilului orice are nevoie, realizandu-i chiar tu jucariile sau permitandu-i ca obiectele obisnuite din casa sa devina lucruri de joaca. Nu uita ca un set de castroane din material incasabil pentru a arunca obiectele in ele sau pentru a le scoate afara fascineaza toti copii.
SURSA FOTO: educationaltoysplanet.com, blogs.babble.com si juniormagazine.co.uk