Ingrediente:
• 1l lapte Lactag
• 6 oua
• 200 g zahar
• vanilie
• 1 lingurita faina
• 1 lingura rom
Timp de preparare: 50 minute
Dificultate: mediu
Numar portii: 6
Mod de preparare:
Se pune la foc intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intr-un castron albusurile pana se fac spuma, apoi se adauga, 100 g de zahar, batandu-se din nou pana albusul este tare.
Cand laptele incepe sa fiarba, se da focul mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea in clocot. Cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura in cratita cu lapte, cu ajutorul unei lingurite. Se formeaza astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita.
Se tin mai putin de doua minute pe o parte, se intorc pe cealalta parte si se tin inca pe atat. Bulgarii se scot din cratita cu spumiera si se aseaza pe o sita, ca sa se scurga. Se continua apoi in acelasi fel pana se fierbe tot albusul. Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, trebuie sa se tina seama de doua lucruri: laptele sa nu fiarba in clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu stea prea mult la fiert.
Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar si o lingurita de faina. Se toarna incet laptele strecurat, se da cu totul la foc moale, amestecand pana cand incepe sa se lege. Cand crema s-a racorit, se adauga o lingura de rom. Compozitia se toarna boluri, iar deasupra se aseaza bulgarii de albus.
Iti recomandam o alta reteta la fel de gustoasa: Cub de iaurt natural cu fructe