Laptele de cămilă are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate și a început să fie consumat de tot mai mulți oameni.
În caz de intoleranță la lactoza, laptele de cămilă ar putea fi o variantă utilă pentru a obține nutrienți utili pentru organism, potrivit recomandărilor nutriționiștilor.
Spre deosebire de laptele de vacă, cel de cămilă nu produce alergii proteice şi este bogat în insulină.
Laptele de cămilă este la fel de hrănitor ca laptele uman, având o compoziţie chimică asemănătoare cu acesta, spun specialiştii. În plus, laptele de cămilă are un conţinut ridicat de vitamina C.
Aşa se explică rezistenţa fizică a beduinilor care călătoreau zile în şir prin deşert, fără să consume legume şi fructe, bogate în vitamine şi în minerale. În schimb, ei îşi procurau proteinele din laptele de cămilă.
Compoziția laptelui de cămilă este ideală pentru organismul uman deoarece elementele sale sunt foarte asemănătoare la nivel biologic cu laptele de mamă. Susține echilibrul tractului intestinal, hrănește microbiomul și stimulează sistemul imunitar.
Este un aliment care previne inflamațiile, infecțiile și te protejează de efectul negativ al poluării sau al stresului oxidativ provocat de radicalii liberi.
Laptele de cămilă stabilizează nivelul zahărului din sânge, prevenind creșterile sau scăderile care te pot face să te simți amețit ori extenuat.
În ultimii ani, laptele şi carnea de cămilă au dobândit popularitate în ţările din Golf, prin dezvoltarea unor produse precum carpaccio, hamburgeri şi acum laptele praf pentru bebeluşi.