Lasagna cu miel si mazare

Ingrediente pentru 4-6 portii

– 15 foi de lasagna

– 1 legatura patrunjel
– 1 legatura menta proaspata
– 1/2 punga rucola (1 cana cu varf de frunze)
– coaja de la 2 lamai
– parmezan dupa gust

Pentru umplutura cu carne de miel:

– ulei
– 1/2 ceapa taiata cuburi
– 1 tija de telina verde taiata cuburi
– 500 g carne de miel spalata si tocata
– 1 si 1/2 cana cu mazare proaspata sau congelata

– 1 lingurita ardei iute, uscat
– 1 cana cu supa de pui
– sare si piper dupa gust

Pentru sosul de branza:
– 2 linguri unt
– 2 linguri faina
– 2 cani lapte
– 1/2 cana mozzarella taiata marunt
– 1/2 ceasca cu parmezan ras
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180° C. Separat, intr-o tigaie adanca, pune ulei si caleste ceapa si telina la foc mediu, pana cand se inmoaie si devin translucide. Adauga sare, piper si fulgi de ardei si amesteca. Pune carnea de miel tocata si lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce se rumeneste bine. Daca din carne s-a scurs o cantitate mare de grasime, o poti inlatura, inainte de a adauga in tigaie mazarea si supa de pui. Fierbe totul la foc mic, circa 5 minute, pana cand cantitatea de lichid scade usor. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, ia de pe foc si lasa la racit.
2. Sosul de branza il faci astfel. Topeste untul intr-o cratita medie. Adauga faina, toata odata, si amesteca repede, la foc mediu, timp de aproximativ 3 minute, pana ce compozitia se omogenizeaza. Ia un tel si toarna in cratita jumatate din cantitatea de lapte, incet, in jet subtire, in timp ce amesteci bine cu telul. Cand compozitia capata o textura neteda, toarna restul de lapte. Mentine focul mediu si amesteca timp de aproximativ 10 minute, pana cand se ingroasa sosul. Mixeaza cele doua tipuri de branza si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
3. Intr-un vas termorezistent, intinde o cantitate generoasa de amestec cu carne de miel. Pune deasupra foi de lasagna, iar peste ele toarna sos de branza. Presara patrunjel, menta, rucola si coaja de lamaie. Repeta straturile pana cand termini lasagna si compozitia. Ultimul strat e cu sos de branza. Mai rade deasupra parmezan, acopera cu o folie de staniol si da la cuptorul preincalzit, unde lasa 40 de minute. Scoate apoi folia de aluminiu si lasa inca 15 minute, pana ce lasagna se rumeneste la suprafata.

Articolul precedent
Articolul următor
Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare