[imagebrowser id=624]Lipton lansează noul Ice Tea Ceai Verde cu Lămâie, prima băutură răcoritoare lansată pe piaţa din România ce conţine Stevia, un îndulcitor 100% natural.
Pentru a oferi consumatorilor săi un ceai verde răcoritor, cu un conţinut caloric scăzut, Lipton a înlocuit o parte din zahărul din Ice Tea Ceai Verde cu Lămâie cu Stevia. Astfel, noul Ice Tea de la Lipton are acum doar 50 de kcal per 250 ml.
„Cu fiecare produs nou urmărim să inovăm, iar acum avem posibilitatea de a oferi consumatorilor din România prima băutură răcoritoare de tip ice tea cu Stevia. Astfel, noul Lipton Ice Tea Ceai Verde cu Lămâie are cu 30% mai puţin zahăr, are un gust delicios şi super răcoritor şi poate fi consumat cu uşurinţă în orice moment al zilei şi oriunde, fiind alegerea ideală pentru zilele călduroase”, declară Dana Iordache, Regional Marketing Manager Lipton.
„Ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate, iar noutatea adusă de Lipton Ice Tea Ceai Verde cu Lămâie o reprezintă folosirea pentru prima dată în România a Stevia în băuturi răcoritoare”, declară Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi. „Stevia este un îndulcitor 100% natural şi este utilizat de sute de ani în America de Sud, fiind cea mai sănătoasă alternativă la zahăr. Acest îndulcitor nu conţine calorii şi are avantajul de a regla nivelul zahărului în sânge. Astfel, Lipton Ice Tea Ceai Verde cu Lămâie este o bună opţiune pentru a ne hidrata, beneficiind de toate calităţile ceaiului verde”, a completat dr. Mencinicopschi.
Stevia a fost utilizată în America de Sud de mai bine de 200 de ani pentru îndulcirea ceaiurilor tradiţionale şi este popular în ţări precum Paraguay, Brazilia, dar şi în China şi Japonia. Stevia este o bună opţiune şi în curele de slăbire, pentru că nu conţine calorii, dar şi pentru că reduce senzaţia de foame. Un alt beneficiu stevia este şi faptul că reglează nivelul zahărului în sânge şi este astfel eficient pentru cei care suferă de diabet şi hiperglicemie.
Ceaiul verde reprezintă o importantă sursă naturală de hidratare şi este un aliat al sănătăţii, susţinând apărarea naturală a organismului. L-Teanina din ceaiul verde ajută organismul să se menţină relaxat şi atent pe parcursul întregii zile. Cafeina din ceai acţionează ca stimulent uşor şi, spre deosebire de cafeina din cafea, care îşi face efectul imediat, se eliberează mai încet în organism. Acest efect mai lent constituie un avantaj întrucât starea de bine, de revitalizare pe care o induce în organism, se va prelungi cu mult faţă de cea dată de cafea. În plus, ceaiul verde reuşeşte să combine perfect beneficiile apei pure cu plăcerea gustului.
Despre Lipton
Lipton este marca de ceai numărul 1 în lume, deţinând poziţia de lider global pe piaţa ceaiurilor calde şi Ice Tea. În spatele succesului mondial al mărcii Lipton – datorat calităţilor sale şi experienţei experţilor Lipton în cultivarea ceaiului şi amestecul frunzelor de ceai – se află o istorie de peste 100 de ani.
Lipton este o marcă Unilever. Produsele Lipton Ice Tea sunt dezvoltate pe plan internaţional sub umbrela Pepsi Lipton International Ltd., un joint venture între PepsiCo şi Unilever. Produsele Lipton Ice Tea sunt îmbuteliate şi distribuite în România de către Quadrant Amroq Beverages SA, membră a PepsiCo Beverages, sub licenţă Pepsi Lipton International Ltd.
Despre ceaiul Lipton
Prezent în peste 150 de ţări din întreaga lume, brandul Lipton este liderul mondial al pieţei ceaiului şi deţine cele mai mari plantaţii de ceaiuri (în Kenya şi Tanzania). Pentru cele mai bune ceaiuri se culeg manual doar mugurii şi primele două frunze din vârf. Frunzele din fiecare pliculeţ de ceai Lipton sunt alese cu grijă de pe plantaţiile de ceai şi prelucrate (tăiate, fermentate şi uscate), în aşa fel încât să se păstreze calitatea şi prospeţimea aromei.
Lipton beneficiază de expertiza propriului institut de cercetare – Institutul de Ceai Lipton din Colworth, Marea Britanie care asigură prin programele sale de dezvoltare şi cercetare o bază de informaţii şi cunoştinţe atât pentru propriile produse, cât şi pentru întreaga lume medicală şi ştiinţifică.