Daca pana in prezent lucrurile au parut ca se desfasoara destul de frumos, de acum inainte bebelusul incepe sa aiba ceva probleme legate de aparitia primilor dintisori. De aceea va fi plangacios si suparat mai tot timpul. Aparitia dintisorilor va putea determina si aparitia febrei pentru acestia, lucruri ce va poate alarma destul de usor, nefiind obisnuita cu astfel de simptome pana in prezent.
A facut progrese si in ceea ce priveste statul in fundulet. Il vei putea sprijini intr-o astfel de pozitie sau il vei putea incadra intre perne pentru a sta singur intr-o astfel de pozitie. Se va intoarce cu lejeritate de pe burtica pe spate si invers.
Bebelusul va duce absolut orice obiect pe care il va prinde cu lejeritate spre gurita. O atentie deosebita revine mamelor intrucat exista riscul de a se ineca cu diverse obiecte mai mici intrucat acesta le va duce instinctive spre gurita dorind sa le inghita.
Din aceasta luna va fi atras de prinderea jucariilor cat mai viu colorate. Se va bucura in fiecare moment daca ii vei da o jucarie preferata, razand in hohote sau va plange atunci cand i-o vei lua din manute.
Bebelusul va sta foarte mult in apropierea voastra intrucat de la aceasta varsta se va speria destul de mult de straini, mai ales daca sunt imbracati cu obiecte vestimentare cat mai inchise la culoare.
Din luna a sasea de viata copilul iti va depista starile tale emotionale. Daca esti suparat sau nervos vei constata ca bebelusul va incepe sa planga fara motiv, iar daca esti vesel acesta va rade in hohote. De aceea, este bine ca ori de cate ori te gasesti in preajma acestuia sa lasi grijile si supararile deoparte si sa te concentrezi numai asupra sa, sa fii zambitori si sa te implicit in jocurile lui. Nu ridica tonul niciodata atunci cand este prin preajma intrucat ii vei transmite un sentiment de teama, putand plange in orice moment.
Va reusi sa stea la masa alaturi de tine in scaunelul lui pentru luat masa, va dori sa se uite in oglinda fiind curios de imaginea aratata in aceasta.
Tot din aceasta luna va repeta cuvintele pe care le-a pronuntat pentru prima data, cum ar fi “mama” sau “tata” pe diverse tonalitati. Este indicat ca atunci cand vorbesti cu el sa ii indici si obiectul la care faci referire intrucat se va obisnui si chiar te va imita, reusind sa indice si el cu degetul acesta obiecte de care are trebuinta.
Articol realizat de Tatiana Tuţă