Chiar daca nasterea si venirea pe lume a nou nascutului ne aduce cele mai mari bucurii, odata cu ele apar si anumite probleme. De la un stil de viata complet diferit si pana la o noua estetica a noastra, in calitate de mamici, cam totul pare sa ne marcheze acest inceput de drum cu totul nou.
De aceea, nasterea poate aduce si probleme legate de aspectul parului. Putem constata ca dupa acest moment, parul poate sa ne cada din ce in ce mai mult. Asa ca, daca in sarcina aspectul parului parea sa fie destul de voluminos, s-ar putea ca dupa experienta nasterii sa fiti suparata de faptul ca pierdeti destul de mult din volumul acestuia. Cu toatea acestea, este important sa cunoasteti faptul ca modificarile hormonale din sarcina au putut stopa caderea parului. Dar un astfel de lucru nu se intampla la majoritatea gravidelor, ci doar la o mica parte dintre acestea, sarcina fiind pentru marea majoritate la fel de suparatoare atunci cand privim peria imediat dupa ce ne pieptanam.
Caderea parului incepe sa apara dupa nastere cam la un interval de trei luni. Asa ca, veti pierde din parul ce parea destul de sanatos in timpul sarcini ca urmare a faptului ca nu mai sunteti insarcinata si va confruntati cu alte modificari hormonale, de aceasta data potrivita cu noul dumneavoastra stadiu, de proaspata mamica.
Daca in timpul sarcinii, volumul parului era din ce in ce mai mare si ati constatat faptul ca nu va cade aproape niciun fir dupa periere, ei bine, acum, este timpul ca parul care nu a cazut in tot timpul sarcinii sa cada, dupa nastere. Este demersul facut de catre legile naturii pentru a reveni la normalul de dinainte de sarcina.
Cu toate acestea, daca constatati ca pierdeti o cantitate destul de mare de fire de par zilnic dupa nastere este bine sa consultati un medic specialist endocrinolog. Asa ca, daca va este teama ca o sa ajungeti sa cheliti in cel mai scurt timp, nu trebuie sa disperati. Acest proces al caderii parului va inceta de la sine imediat ce noile schimbari hormonale isi vor face aparitia. Sfatul medicului cu privire la un astfel de subiect va va putea aduce confirmarea ca sunteti pe drumul cel bun, caderea parului datorandu-se factorilor expusi mai sus.
Daca vi se pare ca nu vi se mai potriveste noua coafura, cu parul lung, intrucat aveti din ce in ce mai putin volum, este indicat sa cereti sfatul unui hairstylist care va va recomanda o tunsoare mai scurta, care va va da impresia ca parul nu va mai cadea la fel de mult. Ulterior, dupa ce hormonii se vor linisti puteti sa va lasati parul iarasi sa creasca pentru a avea aceeasi coafura de dinainte de sarcina. Si nu uitati, un par mai scurt inseamna timp mai putin necesar ingrijirii acestuia, mai ales acum cand responsabilitatile de tanara mamica par sa va exploateze la maxim.