Stim cu totii probabil ca o culoare mai puternica ne poate atrage atentia asupra unui produs. Asa se face ca pana si natura a incercat sa remarce un astfel de lucru, adaugand putina culoare in alimentele pe care le considera cele mai potrivite sanatatii noastre.
Asa se face ca tonurile coloristice mai puternice ne indica alimentele mai bogate in vitamine, minerale si proteine necesare organismului. Chiar daca si din punct de vedere vizual sunt mai placute, in fata privirii tinde sa primeze calitatea produsului.
Destul de des auzim la televizor anumite indicatii cu privire la fito-nutrienti. Ce sunt acestia si cum ajuta organismul in buna sa functionare? Fito-nutrientii sunt elemente chimice ce pot fi gasite in anumite fructe si legume proaspete care ajuta organismul in lupta impotriva diverselor afectiuni, inclusiv impotriva cancerului. Asadar, consumarea acestora este in interesul fiecaruia.
Iar daca ne gandim la proprietatile sale vom putea constata faptul ca alimentele colorate mai puternic, in special fructele si legumele contin o mai mare cantitate de vitamine. Asa se face ca legumele verzi au un continut crescut de acid folic, vitamina C si fier. Ardeiul de culoare rosie sau morcovul mai colorat, precum si caisele si piersicile ne asigura un supliment destul de ridicat de beta-caroten.
In ceea ce priveste carnea, vom putea spune ca, daca aceasta este mai puternica din punct de vedere coloristic este si mai sanatoasa. Asa se intampla ca pulpele de pui primeaza din punct de vedere nutritiv in fata pieptului de pui, iar carnea de culoare rosie are un continut mai ridicat de minerale comparativ cu cea alba.
Stim cu totii ca natura a colorat diferit alimentele. Exista unele mai puternic colorate, iar altele cu un ton mai deschis. Cu toate acestea,pana si cele mai deschise la culoare sunt destul de indicate pentru consum. Consumati cu incredere cartofi, praz, ceapa, fiecare fruct si leguma avand proprietatile sale.