Pe măsură ce în mai multe case se folosesc electronice de dimensiuni mici, ne gândim la tot felul de măsuri de siguranța pentru bebeluși în casă.
Tehnologia evoluează rapid iar obiectele electronice sunt din ce în ce mai mici.
Bebelușii sunt curioși în mod natural și descoperă în mod constant lucruri noi, cum ar fi smartphone-ul, cheile sau ceasul nou – acel smartwatch pe care ți-l doreai de mult timp.
Bebeluși sunt niște mici alpiniști care abia asteaptă să cucerească tărâmuri noi aflate la înălțime.
Ce obiecte conțin baterii de dimensiuni mici?
Vorbim de bateriile mici rotunde găsite în electronice mici, cum ar fi: telecomenzi, termometrul, jocuri și jucării, aparate auditive, cântarul, ceasul și bijuterii electronice, camere foto, decorațiuni pentru sărbători.
Riscul ca aceste baterii să intre în mâinile sugarilor și a copiilor curioși crește.
Aflați ce măsuri de siguranța trebuie să respectați pentru bebeluși în casă, în jurul bateriilor mici și a dispozitivelor alimentate cu baterii, care ar putea fi dăunătoare dacă sunt ingerate accidental.
Măsuri de siguranța pentru bebeluși în casă: bateriile din dispozitive electronice
- Nu lăsați la îndemâna bebelușilor și a copiilor mici dispozitivele electronice mici sau dispozitivele care utilizează baterii. Acestea dispozitive includ telecomenzi, chei, ceasuri, calculatoare de buzunar, felicitări muzicale, etc.
- În multe electronice, bateria este ușor accesibilă sau poate cădea când produsul este scăpat. Asigurați-vă că compartimentele pentru baterii ale tuturor articolelor electronice sunt închise cu bandă scotch.
- Deși cel mai bun lucru de făcut este să păstrați aceste obiecte departe de copiii mici. Dacă știți că copiii dvs. sunt exploratori naturali, asigurați-vă dispozitivele controlate de baterie și păstrați-le departe și în afara accesului bebelușilor.
- Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră a ingerat o baterie, mergeți imediat la spital. Nu provocați vărsături sau faceți copilul să mănânce sau să bea ceva (lapte) până când nu este evaluat de un medic.
- Simptomele pot fi dificil de recunoscut (includ tuse, salivare și disconfort), așa că, dacă aveți chiar și cea mai mică îndoială, nu riscați. Mergeți imediat la camera de urgență.