[imagebrowser id=229]Atunci cand o sarcina ti se pare ca nu ti se potriveste intr-un anumit moment al vietii recurgi la metodele contraceptive existente. Ofertele medicale existente sunt multiple, asa ca nu cunosti exact care este cea mai eficienta metoda contraceptiva pentru tine.
Metodele contraceptive au existat inca din cele mai vechi timpuri. De la plantele sau ierburile aromate si pana la implanturile sub piele cu hormoni – totul reprezinta descoperirile cercetatorilor in acest domeniu.
Metodele naturale contraceptive reprezinta o alternativa destul de des uzitata. In acest caz, femeia va trebui sa cunoasca cu exactitate perioada fertila pentru a se putea feri astfel de o sarcina neplanificata.
Prezervativul, gelurile spermicide, steriletul, dar si diafragmul cervical fac parte din categoria metodelor contraceptive bariera care impiedica spermatozoizii sa intalneasca ovulul si sa il fecundeze, generand astfel o sarcina. Un avantaj al contraceptiei cu prezervativ este ca asigura protectie in fata bolilor cu transmitere sexuala.
Pilulele contraceptive au la baza o serie de hormoni sexuali – estrogen sau progesteron. In acest mod, ovulatia este inhibata. De asemenea, nivelul mare de progesteron cuprins in pilulele contraceptive determina o intarire a mucoasei uterine si a mucusului cervical, ceea ce va ingreuna traseul spermatozoizilor catre ovul. Cu toate acestea, pilulele contraceptive vor trebui consumate numai cu recomandarea medicului dupa efectuarea unui set de analize care sa iti testeze nivelul de hormoni din organism.
Foto: http://oradetimis.oradestiri.ro / http://www.efemina.ro