Chiar daca problemele infertilitatii sunt tot mai frecvente, multe dintre femeile care isi doresc cu ardoare un bebelus reusesc in cele din urma sa il aiba.
Fie ca aleg sa astepte pana cand Dumnezeu le va darui unul, fie forteaza putin legile naturii prin fertilizare in vitro, stimulare ovariana sau inseminare artificiala, acestea reusesc in final sa isi stranga in brate bebelusul mult visat.
Stimularea ovariana
Acest procedeu presupune stimularea ovarelor prin metode medicamentoase de a ovula. De regula aceasta metoda este destul de practicata atunci cand o femeie trece printr-o perioada anovulatorie sau atunci cand ovulatia este destul de rara. Cu toate acestea, este considerata de specialisti prima metoda in parcurgerea procedeelor de fertilitate.
Inseminarea artificiala
Prin inseminare, spermatozoizii recoltati de la barbat prin tehnica masturbarii se vor introduce la femeie destul de aproape de trompele uterine, in locul unde se gaseste ovulul ce necesita fecundare. Acest procedeu presupune plasarea spermei direct in cavitatea uterina, pentru ca sansele sa fie mai mari. De regula, metoda se aplica atunci cand barbatul are un numar redus de spermatozoizi sau in cazul in care acestia nu pot ajunge in locul unde este amplasat ovulul ce trebuie fecundat.
Fertilizarea in vitro
FIV se aplica femeilor care sufera de sterilitate tubara (trompe infundate) sau prezinta anumite infectii uterine. De asemenea fertilizarea in vitro devine un procedeu obligatoriu atunci cand sperma contine un numar mic de spermatozoizi si nu are mobilitate. In acest din urma caz, prin injectia intracitoplasmica de spermatozoizi se va injecta pe rand cate un spermatozoid in citoplasma oului ce trebuie fecundat. Aceasta din urma procedura de fertilizare se aplica abia atunci cand inseminarea artificiala nu a dat rezultate.