Pateu de ficat
Ingrediente:
- 200 gr ficat de pui
- 200 gr piept de pui
- 1 morcov
- Zeama de la jumatate de lamaie
- 50 ml ulei masline
- Sare
Mod de preparare:
Se fierb bine si separat ficatul de pui si pieptul de pui, apoi se introduc la blender cu uleiul de masline, morcovul fiert, sare zi zeama de lamaie.
Este mult mai bun a doua zi!
3 ani+
Friganele
Ingrediente:
- 1 paine alba
- 100 ml lapte vegetal cu vanilie
- 3-4 oua
Mod de preparare:
Painea se taie in felii groase de 1 cm. Ouale se bat bine cu un puf de sare si 1-2 linguri de apa minerala.
Se scufunda feliile de paine pentru o secunda in laptele vanilat apoi se dau prin oul batut. Se unge o tigaie antiaderenta cu o cantitate mica de ulei vegetal si se coc friganelele pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Se servesc pudrate cu zahar pudra sau stropite cu miere, sirop de agave sau artar.
3 ani+
Pasta cu ton
Ingrediente:
- 200 gr ton fiert in apa cu sare
- 150 gr boabe porumb fierte
- 100 gr masline tocate marunt
- ½ gogosar taiat marunt
- 20 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Se scurge bine tonul si se amesteca cu uleiul. Se adauga restul de ingrediente si se intinde pe paine. Pentru mofturosi se poate pasa la blender intreaga compozitie.
3 ani+
Trigoane cu faina
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 200 ml lapte vegetal sau apa minerala
- 60 gr ulei de palmier
- Drojdie pentru 500 gr faina
- 1 varf de cutit sare
- 1 lingura zahar
- 1 morcov
- 1 gulie
- 1 conserva mica de porumb
- 1 mana fasole verde
- 1 mana masline
- 1 ou
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul cu uleiul si apa minerala sau laptele. Se adauga: drojdia (daca este proaspata), apoi faina si sarea, apoi faina amestecata cu drojdia (daca este uscata). Se framanta bine. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Legumele se curata, se taie cubulete si se pun intr-o tigaie antiaderenta unsa cu o cantitate mica de ulei vegetal pentru 3-5 minute.
Se intinde aluatul pana la grosimea de 1 cm si se decupeaza patrate. Se aseaza cate o lingurita de umplutura pe jumatate de patrat si se pliaza pe diagonala. Se ung trigoanele cu oul batut. Se coc la foc potrivit.
2 ani+
Sursa: Bucate delicioase, pentru copii cu alergii alimentare (culegere de retete fara lapte de vaca si pe alocuri fara ou) Alina Constantinescu, Oana Popescu