Bebe este un scump, iar voi, ca parinti, va descurcati de minune, indiferent ce sfaturi vin din stanga sau din dreapta, pentru ca asa va fi mereu – cu totii avem solutii pentru problemele altora.
Sarcina in timpul alaptarii – Se spune ca nu poti ramane insarcinata daca alaptezi! Adevarul insa este ca alaptarea nu reprezinta o metoda contraceptiva pe care te poti baza 100%. De multe ori, miturile patrund psihologic in mintea noastra si din cauza faptului ca intotdeauna exista un sambure de adevar.
Dupa cum sustin medicii, in primele luni de la nastere, daca femeia alapteaza exclusiv, sunt putine sanse sa ramana insarcinata, insa riscul are sansele lui.
Alergie la lapte – Exista pareri conform carora unii bebelusi ar fi alergici la laptele matern, insa asa ceva nu exista. Este foarte usor sa reinterpretezi simptomele si sa consideri ca daca cel mic tuseste, poate fi un semn ca este alergic la lapte, insa din punct de vedere biologic nu este posibil. Cel mic poate avea o alergie din cauza mancarurilor pe care mama le consuma, dar cazurile sunt foarte rare.
Apa pentru bebelusul alaptat – Unele studii sustin ca si bebelusii alaptati exclusiv au nevoie de apa, insa adevarul este ca laptele este singurul lichid de care cel mic poate avea nevoie in primele sale 4-6 luni de viata.
Mama nu ar trebui sa simta nevoia de suplimentare cu apa, deoarece alaptarea reprezinta cea mai buna metoda de a hidrata bebelusul, daca este posibil. In cazul in care medicul pediatru recomanda un consum suplimentar de apa, din cauza unei posibile afectiuni, este in regula, insa in alta situatie nu este necesar si se poate verifica acest aspect, intreband medicul pediatru.
Despre alergii alimentare – Se spune ca daca ai alergii alimentare, acestea se vor transmite si copiilor tai. Adevarul este ca alimentele care iti produc tie alergii nu trebuie neaparat sa aiba consecinte asupra celui mic.
Anumite tipuri de alergii se transmit in familie, dar nu este neaparat obligatoriu ca daca mama sau tatal sunt alergici la un anumit aliment, si copilul sa urmeze acest tipar.
Hipearctivitatea din cauza zaharului – Este adevarat ca bucuria si entuziasmul prin care trece micutul tau se datoreaza mai degraba petrecerii de ziua sa, decat tortului in sine. Acesta insa este un mit foarte greu de daramat, deoarece toate studiile cu privire la zahar demonstreaza ca nu cauzeaza hiperactivitate la copii.
sursa foto: inside.akronchildrens.org