Sfecla roşie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se ştiinţific că luptă împotriva cancerului şi a altor afecţiuni.
Sfecla roşie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce şi bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor. O mulţime de preparate culinare pot căpăta culoare, savoare şi un plus de vitamine prin simpla adăugare a sfeclei roşii.
Sucul de sfeclă roşie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este şi un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, precum şi în ameliorarea efectelor chimioterapiei şi radioterapiei, spun specialiştii.
Beneficiile consumului de sfeclă roșie se cunosc încă din Antichitate, ea fiind extrem de apreciată pentru proprietăţile sale medicinale şi cicatrizante.
Sfecla roşie, sursă ideală de fier, magneziu, antioxidanți şi acid folic, a fost folosită pentru tratarea unor afecţiuni precum febră, constipaţie şi probleme ale pielii.
Alimentul minune luptă împotriva cancerului, reduce tensiunea arterială, scade riscul de declanșare a atacurilor cerebrale, stimulează circulaţia sangvină în anumite regiuni ale creierului.
Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier, de aceea întărește sistemul imunitar și vindecă afecțiuni ale ficatului, afecțiuni cardiovasculare, digestive (gastrită, crampe și arsuri stomacale, etc.).
Acest medicament natural este și un bun detoxifiant și energizant. Combinaţia de antocianine (fenol din plante care este responsabil cu pigmentarea alimentelor în culori violet, roşu şi albastru) pe care o conţine este un puternic agent antiinflamator care luptă împotriva alergiilor și a radicalilor liberi din corpul uman.
Sfecla roșie crește performanțele sportive
Vrei să-ți crești rezistența fizică a organismului și să-ți prelungești programul de exerciții fizice pe care îl practici? Nimic mai simplu! Trebuie doar să consumi suc de sfeclă roșie, potrivit oamenilor de știință. Sfecla roşie ajută muşchii să reziste la efort fizic. Nitratul conţinut de acest supraaliment contribuie la reducerea consumului de oxigen, astfel exerciţiile fizice devenind mai puţin obositoare.
Refacere rapidă și eficientă după antrenamente intense
Sucul de sfeclă roșie amelioreazã procesul de refacere după efort prin modularea presiunii arteriale și crescând fluxul sangvin către mușchi, eliminând acidul lactic și durerea muscularã.