[imagebrowser id=752]
Inca din primele luni de sarcina, mamicile incep sa-si faca planuri si sa se organizeze in asa fel incat nasterea bebelusului sa fie suficient de pregatita din timp, astfel incat acestuia sa nu-i lipseasca nimic atunci cand isi face aparitia pe lume.
Printre primele lucruri la care ne gandim sa le achizitionam sunt hainutele. Si pentru ca in primele luni acestia cresc foarte rapid, nu are rost sa investim atat de mult in haine de cea mai mica marime. E de preferat ca acestea sa fie chiar un pic mai mari, decat mai mici. Daca bebelusul are la nastere peste 3,5 Kg puteti sa-i achizitionati deja hainute pentru 3-6 luni.
Va recomandam un necesar initial de luat in considerare, si mai exact trusoul standard ce contine: 6 body-uri dintre care cel putin unul cu maneca lunga, 2 bonete subtiri din bumbac, 1 patura cu care sa-l inveliti, 2 perechi botosei, 1 geaca groasa pentru afara, 1 caciula de lana, dresuri groase, 6-8 bluzite si 4-6 pijamale dintr-o bucata – cel putin una care se deschide in fata. Un accesoriu destul de important, mai exact solutia ideala pentru mentinerea corecta a pozitiei corpului micutului, il reprezinta acele suporturi 2 in 1, care sunt alcatuite din partea ajustabila pentru mentinerea pozitiei capului si partea pentru spate si corp.
Pe langa hainute, trebuie sa ne preocupam si de igiena micutului. In primul rand, trebuie sa va achizitionati din timp scutece pentru nou-nascuti (aprox 3-4 baxuri la inceput), forfecuta, unghiera, pieptene, periuta de dinti, aspirator nazal, picurator si pila moale pentru unghii. Acestea in general le puteti gasi la set, si astfel nu trebuie sa va obositi sa le cumparati individual.
Un alt moment important il reprezinta baia bebelusului, si produsele care nu trebuie sa va lipseasca pentru aceasta etapa. In primul rand aveti nevoie de o cadita, iar in alegerea acesteia trebuie sa tineti cont de suprafata antiderapanta si suportul pentru sustinerea micutului. Pe langa aceasta veti mai avea nevoie de prosoape, care trebuiesc spalate separat de prosoapele parintilor si e recomandat sa fie pastrate separat si in dulap. De preferat sa fie din bumbac si foarte moi. Mai aveti nevoie si de un ulei de baie si unul de masaj, de bureti naturali si speciali pentru bebelusi, sampon fara lacrimi si sapun. Si acestea le gasiti de obicei la set
Ultimul aspect de mentionat si precizat, dar nu cel din urma, este camera bebelusului. Aici, chiar daca nu veti avea nevoie decat de anumite piese de mobilier, trebuie sa aveti grija la alegerile pe care le faceti. Trebuie sa luati in considerare faptul ca bebelusul creste rapid, si vor urma modificari in camera lui. Dar pentru primele achizitii aveti nevoie de: un patut, reglabil si cu aparatoare pentru margini; O masuta de infasat ce este foarte practica datorita suprafetei perfecte in care il poti aseza si pregati pe micut, plus ca are dedesubt spatii special gandite pentru a depozita lucrurile; Mai aveti nevoie de un leagan in cazul in care aveti suficient spatiu el, si in care bugetul va permite. Este foarte practic atunci cand micutul e agitat si obositi sa-l plimbati in brate. Iar nu in ultimul rand, caruciorul e neaparat necesar pentru ca nu veti reusi sa-l plimbati mereu in brate, si in plus nu e sanatos nici pentru el, si nici pentru dumneavoastra. Iar daca va trebui sa calatoriti cu masina, va va fi foarte util si mai ales sigur pentru micut un scaun de masina. Pentru nou-nascut se recomanda utilizarea unui scaun auto tip ‘scoica’ , montat cu fata in sens invers sensului de mers al masinii.
Voi cum va pregatiti pentru venirea pe lume a bebelusului? Ce sfaturi in plus ne puteti da?
sursa foto: baby-care.sitegap.com si babycaredaily.com