MED-EL Medical Electronics, furnizor de top de sisteme de implanturi auditive, a creat Bonebridge, primul implant activ cu transmisie osoasa din lume. Noua tehnologie permite persoanelor diagnosticate cu hipoacuzie de transmisie sau mixta, sau cu surditate unilaterala, sa auda din nou o gama completa de sunete.
Primul pacient care va fi operat la o clinica din Bucuresti cu noul sistem de implant este un adult tanar diagnosticat cu hipoacuzie in urma cu mai bine de 14 ani si pentru care toate celelalte variante de recuperare auditiva nu au adus beneficii reale. Operatia va fi realizata in Bucuresti de dr. prof. Wolf Dieter Baumgartner din Austria.
Cum functioneaza Bonebridge?
In cazul in care calea auditiva naturala spre urechea interna este blocata, pacientii pot auzi datorita transmiterii sunetului pe cale osoasa. In acest caz, oasele craniului transmit undele auditive catre urechea interna. Pana acum, pacientilor aflati din aceasta situatie li se puteau introduce dispozitive auditive ancorate in os si care lasau pielea deschisa. Rezultatele erau bune, dar procedura era asociata cu o rata mare de complicatii la nivelul pielii, iar aparatele erau destul de complicat de manuit de catre pacienti. Prin lansarea Bonebridge, MED-EL ofera posiblitatea ca pielea sa ramana intacta. Implanturile de acest tip au fost testate multi ani inainte de lansare si se remarca prin rata lor mica de complicatii si prin usurinta in utilizare. Pentru prima oara, aceasta tehnologie este disponibila acum pentru stimularea conductiei osoase.
Bonebridge este alcatuit din doua parti: un implant sub piele, in spatele urechii, si un procesor care primeste undele auditive. Semnalele auditive trec prin piele si sunt conduse in mod activ de catre implant prin os catre urechea interna. Aceasta noua tehnologie ii ajuta pe pacientii cu hipoacuzie de transmisie care nu au inregistrat beneficii in urma utilizarii mijloacelor conventionale de tratament.
Dna. inginer Ingeborg Hochmair, director general al MED-EL, a afirmat: „Dezvoltarea sistemului innovator Bonebridge va imbunatati considerabil vietile pacientilor. Datorita designului care pastreaza pielea intacta, nu este afectata functia protectoare a pielii. Consideram acest nou produs un mare succes. Bonebridge este apogeul unor decenii de experienta reunite in dezvoltarea solutiilor de implant auditiv.”
Prof Dr Georg Sprinzl, directorul clinicii St. Poelten, Austria explica: ”Acest sistem nou cu transmitere osoasa aduce o reala imbunatatire a vietii multor pacienti. In departamentul nostru, am operat deja cu succes, rezultatele sunt promitatoare, fara exceptie, si nu au fost inregistrate complicatii. Experienta noastra arata ca pacientii considera foarte facila utilizarea dispozitivului. Astfel, datorita faptului ca si-au recapatat auzul, acestia sunt capabili sa fie si mai activi in mod cotidian.”
Mai multe informatii despre tehnologie si spitale care realizeaza aceasta operatie sunt disponibile pe www.medel.com.