– 9 oua
– 9 linguri de zahar;
– 10 linguri de faina;
– 1 plic de praf de copt;
– 1 plic de zahar vanilat;
– un praf de sare;
– 300 grame capsuni.
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se adauga un praf de sare si apoi se bat spuma. Peste albusuri se va adauga treptat cate o lingura de zahar si se va continua mixarea pana la epuizarea zaharului, adaugandu-se si zaharul vanilat. Ulterior se vor adauga galbenusurile batute bine. Pentru omogenizarea fainei se va folosi o lingura de lemn si se va mesteca incet pana la incorporarea totala a acesteia. Separat se va stinge cu otet praful de copt care se va adauga peste continut.
Se va unge o tava cu ulei si se va tapeta cu faina, apoi se va adauga intregul continut in aceasta, fiind lasat inca 5-7 minute pana la introducerea in cuptorul deja incins.
Dupa ce se va introduce in cuptor se va lasa circa 10 minute, ulterior fiind adaugate pe deasupra capsunile feliate subtiri. Se va introduce iarasi in cuptor pentru circa 20-25 de minute.
Se va presara zahar praf cu aroma de vanilie pe deasupra, iar ulterior se va portiona.
Pofta buna!
Articol realizat de Tatiana Tuţă