Perele sunt cele mai importante fructe ale toamnei atat din punct de vedere curativ, cat si din punctul de vedere al proprietatilor acestora in orice dieta.
Avand un gust dulce, zemoase, dar si destul de cremoase, perele au facut parte dintre preferatele zeilor inca din cele mai vechi timpuri. Tratand diabetul, afectiunile pulmonare, alergiile, bolile digestive, colesterolul, dar mai ales cunoscute ca fiind un remediu impotriva constipatiei, perele reusesc sa se incadreze cu brio printre cele mai sanatoase alimente.
Contin fructoza, acid citric, potasiu, vitamina B si C, fier, zinc, acid folic, fibre, caroten si carbohidrati, ceea ce determina medicii sa recomande introducerea lor in alimentatia bebelusilor, avand cea mai putina probabilitate de a produce reactii adverse nedorite.
De asemenea, dupa nastere li se recomanda mamicilor sa consume pere in dieta pentru a reusi sa scape de kilogramele acumulate in sarcina intrucat au un continut ridicat de apa, fiind destul de slabe in calorii. Cu toate acestea, nu se recomanda consumarea perelor pe stomacul gol intrucat pot determina diaree.