Un adevarat rasfat culinar, dar in acelasi timp, o mancare sanatoasa, plina de proteine, fibre, vitamine si acizi grasi esentiali. Cum sa faci piept de curcan cu piure de avocado, chiar daca nu esti un chef celebru. Urmeaza reteta noastra!
Ingrediente pentru 4 portii
– 1 piept de curcan
– 4 avocado moi
– 2 rosii bine coapte
– sare
Ingrediente, pentru marinata
– 1-2 catei de usturoi, pisati in mojar
– ulei de masline
– sare, piper
– cimbru, oregano (de preferat proaspete si tocate)
– otet de mere (o cantitate de 2 ori mai mica decat uleiul de masline)
– 1 lingurita miere de albine
- Amesteca bine ingredientele de marinata. Taie pieptul de curcan in bucati si unge-l cu marinata, apoi da la frigider pentru 2 ore.
- Scoate carnea de la frigider si pune-o la fript pe tigaia cu grill, cate 10 minute pe fiecare parte. Cand carnea este patrunsa, se da deoparte.
- Se face un piure din miezul de avocado, care se zdrobeste cu furculita sau cu un pasator de piure. Se adauga sare, rosiile taiate cuburi si se serveste ca granitura la carne. Poti adauga verdeata tocata (daca cel mic nu face mofturi).
Mai multe retete de hobbybucatar.ro