Ori de cate ori o femeie trece prin experienta pierderii spontane a unei sarcini aceasta va suferi o mare depresie, revenindu-si destul de greu.
Nu putine sunt cazurile in care infertilitatea iese la iveala tocmai ca urmare a unui astfel de lucru – pierderea spontana a sarcinii. Desi incearca sa nu faca eforturi pe parcursul sarcinii, stand mai mult intinse in pat, femeiele cu astfel de antecedente medicale nu au cum sa preintampine pierderea sarcinii.
Pierderea spontana a sarcinii sau avortul spontan se produce mai inainte de luna a cincea de sarcina. Dupa aceasta luna vorbim de nastere prematura, si ea cu o serie de riscuri grave.
Potrivit studiilor, pierderea spontana a sarcinii afecteaza in prezent mai mult de 25% dintre gravide. Numarul este si mai ingrijorator cu cat ambii parteneri ai vietii de cuplu au o varsta mai inaintata. De regula, astfel de evenimente nedorite se produc in prima parte a primului trimestru de sarcina. Cu cat gravida avanseaza in sarcina, cu atata riscul pierderii spontane a sarcinii este mai mic.
Fumatul, cafeaua, alcoolul sau consumul de droguri sunt declarati drept principalii factori responsabili care determina o astfel de problema medicala in timpul sarcinii. De asemenea, medicii avertizeaza ca o alimentatie nesanatoasa a gravidei pe parcursul celor noua luni, lipsa de acid folic din organism, precum si varsta trecuta de 35 de ani sunt alte cauze la fel de importante pentru pierderea spontana a sarcinii.
Crampele abdominale, sangerare puternica, dureri pelvine si lombare sunt principalele semne care anunta aparitia pierderii sarcinii, moment in care gravida trebuie sa se prezinte de urgenta la medic.