Nu contine gluten si este bogat in vitamine si minerale. De aceea, meiul este recomandat ca unul dintre primele alimente de introdus in meniul bebelusului tau, dupa inceperea diversificarii (la varsta de 6 luni). Foarte versatil, meiul poate fi combinat atat cu fructe, cat si cu legume. O ceasca de mei acopera mare parte din doza zilnica recomandata pentru vitaminele A, C, B1 si B2, potasiu, magneziu, fosfor, fier, calciu si mangan.
In plus, meiul contine substante care ajuta sistemul digestiv sa functioneze la parametri maximi. Bebelusii care au in meniu mei au mai putine probleme cu balonarile si greata. Si pentru adulti meiul este recomandat, gratie proprietatilor sale de a rezolva problemele de aciditate sau dureri stomacale. In plus, draga mami, te va bucura sa afli ca siliciul din mei te ajuta sa ai pielea, buzele, parul si unghiile sanatoase. Meiul contine si importante cantitati de acid folic, despre care stii deja probabil ca este foarte important pentru prevenirea defectelor de tub neural la bebelusi si compusi antifungici care opresc evolutia si inmultirea ciupercilor si micozelor. Iata cateva motive de a manca si tu din piure de mei cu banane pe care poti sa i-l oferi bebelusului tau.
Ingrediente pentru 2 portii:
- o jumatate de ceasca de mei
- o banana
Timp de preparare: 20 de minute
Mod de pregatire: Meiul se macina bine cu ajutorul blenderului, la viteza mare, pana se obtine o pulvere fina. Se pune la fiert o cratita cu apa (plata, cu continut mic de sodiu, pentru a nu agresa rinichii imaturi ai bebesilor) si se adauga pudra de mei cand apa clocoteste. Micsoreaza flacara si tine la foc mic, timp de 5-7 minute, amestecand continuu, pana pudra de mei absoarbe complet apa. Adauga banana si amesteca bine, cu ajutorul unui blender, adaugand lapte matern sau formula, pentru a subtia compozitia pana la consistenta dorita, potrivita etapei de diversificare in care se afla bebelusul tau.