Aluatul: 200 ml lapte, 75 g de unt sau margarina, 375 g faina de grau, 1 plic „Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker”, busuioc sau rozmarin, 10 g de sare.
Garnitura: 1 ceapa, sare, 4 rosii mici, 1 dovlecel, 1 ardei rosu mic, 100 g cascaval felii, ulei de masline, piper proaspat macinat, 2 linguri de otet, 4 lingurite cu miere, 150 g crema de branza, 3 oua.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu plicul mentionat. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul cu mixerul, intai la viteza mica, apoi aproximativ cinci minute la viteza maxima.
Garnitura: Ceapa se taie in opt bucati si se pune sare. Se spala si se usuca rosiile. Dovlecelul se taie la capete, apoi in jumatate pe lungime si apoi in felii si se presoara cu sare. Ardeiul se taie in jumatate, se indeparteaza samburii si se indeparteaza peretii albi separatori. Se spala ardeiul curatat, se taie in sferturi si apoi in bucati late. Se taie cascavalul in felii late. Intr-o tigaie de teflon se incalzeste uleiul de masline. Se tamponeaza dovlecelul cu hartie de bucatarie. Se prajeste pe rand si se scoate ceapa, ardeiul si dovlecelul. Se asezoneaza cu sarea, piperul, o lingura de otet si doua lingurite de miere.
Se pun deoparte patru bucati de aluat. Se intinde restul aluatului intr-o tava unsa in prealabil (40×30 cm) si se ridica marginile. Se ruleaza cele patru bucati de aluat pana la cca. 40 cm lungime, se formeaza spirale din cate doua role si se aseaza pe tava astfel incat sa formeze patru triunghiuri pe aluat. Se lasa asa timp de 15 minute.
Se imparte compozitia de crema de branza in triunghiurile de pe tava, apoi se asaza pe cate un triunghi ceapa, ardeiul, dovlecelul si cascavalul. Impartiti rosiile pe triunghiul cu ardei. Se introduce tava in partea de jos a cuptorului incalzit in prealabil.
Sursa: www.casamea.ro