450 g branza de vaci, 350 g faina, 150 g zahar, 150 g unt, 100 ml lapte, 2 oua, sare, otet, bicarbonat, stafide, coaja de lamaie, zahar pudra.
Modul de preparare:
Se freaca untul cu 50 g zahar pana se face ca o spuma. Aici se va adauga 1 ou, sarea, laptele si 1 plic zahar vanilat, amestecandu-se pana ce va deveni o compozitie cremoasa Se va stinge bicarbonatul in otet si se va turna peste compozitie, amestecandu-se in continuare. Se va adauga treptat faina, amestecandu-se pana se va face ca o coca moale (se va mai pastra putina faina – circa 30 g). Aluatul se va lasa la dospit, timp in care se va amesteca branza cu un ou, 50 de grame de zahar, stafide, coaja de lamaie si 30 de grame de faina.
Se va imparti aluatul in portiuni egale. Se va intinde o bucata de grosimea unui centimetru si se va aseza in tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra se va pune toata umplutura, dupa care se va intinnde a doua foaie.
Se va introduce la cuptor pentru circa 40 de minute. Inainte de servire pudrati cu zahar pudra.
Pofta buna!