Planificarea unei sarcini este de cele mai multe ori o mare dilema pentru cei doi parteneri de cuplu, insa in mod special pentru barbati. Ori de cate ori va doriti un copil este indicat sa purtati o discutie cu partenerul, enumerand avantajele si dezavantajele aparitiei unui bebelus in relatia de familie.
Cu toate ca fiecare dintre noi ne dorim sa aflam daca exista undeva scris un moment optim pentru a deveni parinti, ei bine, realitatea este alta. In functie de conjunctura, de problemele vietii de cuplu, de varsta, multumiri profesionale – toate vor putea stabili decizia de a avea un copil.
Planificarea unei sarcini este cel mai adesea o mare povara si o mare incercare pentru barbat. Ori de cate ori il veti intreba veti putea fi surprinsa sa auziti ca puteti sa mai asteptati. Chiar si asa, specialistii in planificare familiala va recomanda o discutie ampla, in care partenerul sa isi aduca argumente plauzibile la aceasta opinie.
De foarte multe ori, aparitia sarcinii poate fi lasata in grija destinului – un lucru considerat de catre cei mai multi destul de daunator. O sarcina va trebui planificata dinainte, parintii vor trebui sa fie constienti de dorintele lor, oferindu-i copilului intreaga dragoste. Cele mai multe astfel de sarcini neplanificate starnesc numeroase discutii intre parteneri, mana destinului generand numai probleme.
Nefiind inca cunoscuta o formula optima pentru a deveni parinti, planificarea sarcinii va trebui sa se faca in deplina cunostinta de cauza, ambii parteneri fiind animati sufleteste de astfel de dorinte.
Din punct de vedere medical, planificarea unei sarcini va trebui sa se faca pana la implinirea varstei de 35 de ani, intrucat dupa aceasta varsta pot aparea numeroase complicatii atat generatoare de infertilitate, cat si pentru sanatatea bebelusului nascut.