Atunci cand esti racita cel mai bun efect pentru tratarea racelii se pare ca il poate avea un ceai cald insotit de tratamentul recomandat de medic. Cu toate acestea, atunci cand alaptezi lucrurile pot sta destul de diferit. Ceaiurile pe care inainte le putea consuma fara probleme, cunoscandu-le efectul terapeutic, acum probabil vor fi total contraindicate intrucat pot scadea destul de mult cantitatea de lapte matern secretata de catre tine.
De asemenea, de ce sa nu recunoastem, ca pe langa un astfel de efect anumite plante cu care erai obisnuita pot crea o stare de disconfort sau pot deveni chiar un inamic la adresa sanatatii celui mic, fiind mult prea puternice pentru acesta.
Folosite in proportii destul de mari, plantele aromatice folosite la gatit consumate pentru anumite efecte terapeutice pot deveni chiar si ele ingrijoratoare, diminuand consumul de lapte matern.
Asa ca, daca mananci bomboane mentolate, bei ceai de menta ori te tratezi de dureri in gat cu un sirop pe baza de menta, considerand ca toate acestea nu pot crea o stare de neplacere pentru bebelus, de fapt te inseli. Chiar daca nu il afecteaza in niciun fel din punct de vedere medical, de fapt acesta va primi de la mama o cantitate din ce in ce mai mica de laptic necesar hranei acestuia. Astfel de metode devin deja cunoscute pentru mamele care doresc sa isi intarce bebelusii sau pentru cele care vor sa miscoreze cantitatea de lapte, secretand prea mult fata de cat este necesar.
Iata asadar lista plantelor care diminueaza cantitatea de lapte matern:
- Napraznica;
- Oregano;
- Racovina;
- Roinita;
- Patrunjel;
- Menta;
- Nuc negru;
- Cimbru;
- Salvie;
- Macris;
- Coada soricelului;
- Merisor.