Odata cu implinirea varstei de un anisor, alimentatia sugarului va trebui sa cuprinda doua mese de lapte, repartizate dimineata si seara.
Potrivit medicilor, sugarul de un anisor va avea nevoie de un necesar de aproximativ 500 ml de lapte pentru a se dezvolta armonios. Cu toate acestea, o asemenea cantitate va trebui sa fie structurata in functie de nevoile copilului, dar si de tipul de lapte cu care il alimentati.
In functie de modul in care este obisnuit, copilul va putea sa bea aceasta cantitate de lapte din biberon sau direct din canita. In cazul in care observati ca bebelusul nu se satura cu o portie de 250 ml lapte este indicat sa ii adaugati in lapte fulgi de cereale.
Masa de lapte de dimineata va trebui completata cu o felie de paine de unt, ou, cereale sau un snitel de pui. In cazul in care cel mic refuza cantitatea de lapte este indicat sa evitati sa il fortati intrucat in acest fel, bebelusul va ajunge in acest fel sa va respinga portia de lapte.
Hranirea cu lapte presupune si prepararea acestuia in diverse feluri – fie gris, orez, paste cu lapte, in acest mod bebelusul fiind placut surprins de ceea ce i-a oferit mamica inainte de culcare.
Cu toate acestea, alimentatia pe baza de lapte la bebelus nu va trebui sa excluda un minim de trei mese principale in care sa ii introduceti alimentatia solida. In acest fel, micutul va fi ferit de eventualele dezechilibre nutritionale sau de carentele vitaminice ori de anemie.
Din alimentatia bebelusului de un anisor nu vor trebui sa lipseasca fructele si legumele, supele, carnea de pui, vita, curcan sau peste, lactatele, ouale sau branzeturile, fiecare avand un rol esential in dezvoltarea armonioasa a micutului.