[imagebrowser id=816]
Daca cel mic este bolnav, ai posibilitatea sa stai acasa cu el, pana la trei ani. Sunt insa doar anumite afectiuni pentru care poti sa-ti prelungesti concediul. Daca vrei sa afli care sunt aceastea, poti intreba medicul pediatru sau de familie. Una dintre afectiuni este astmul bronsic.
Ce trebuie sa faci daca cel mic sufera de aceasta boala?
Vorbeste cu medicul pediatru si informeaza-l despre intentia ta de a ramana inca un an alaturi de cel mic. Vei avea nevoie de toate scrisorile medicale, cu afectiunile pe care cel mic le-a suferit in cel de-al doilea an. Daca a avut cel putin 5 crize de astm, poti incepe demersurile.
Medicul pediatru iti va elibera o adeverinta tip, cu care vei merge la Spitalul Judetean, de unde vei obtine in maxim trei zile un certificat medical, care confirma afectiunea de astm bronsic.
Cu certificatul medical (copie) si copii dupa actele de identitate te prezinti la Directia de Asistenta Sociala, din cadrul Primariei, unde depui o cerere pentru ancheta sociala. Pana cand vine asistentul social acasa, pentru ancheta, vorbeste cu medicul de familie. Acesta iti va elibera o fisa sintetica pe baza scrisorilor medicale si a certificatului.
Cu toate documentele, in original (ancheta sociala, certificat, scrisori medicale, fisa sintetica), la care se adauga copii dupa actele de identitate si adeverinta de salariu a tatalui, mergi la Protectia Copilului. Dosarul va fi programat la Comisia Medicala, in vedrea obtinerii Certificatului de Handicap.
Te poate ajuta Ordinul 2260 din 17 august 2012 privind criteriile pe baza carora se stabileste gradul de handicap pentru copii si se aplica masurile de protectie speciala a acestora. Demersurile pentru prelungirea concediului trebuie sa le faci cu cel putin 30 de zile inainte ca cel mic sa implineasca 2 ani.
sursa foto: blog.thebump.com si thedailygreen.com