In perioada anotimpului calduros, copiii dezvolta diverse tipuri de probleme aparute la nivelul pielii precum insolatia, arsurile solare, iritatiile, dar si prezenta ciupiturilor de insecte.
Insolatia este destul de periculoasa mai ales in zilele caniculare. Copilul dezvolta febra, frisoane, dureri de cap, crampe musculare, edeme. Toate aceste simptome se datoreaza in primul rand incapacitatii copilului de a elimina caldura din organism cauzata de expunerea prelungita la soare.
Arsurile solare se datoreaza expunerii prelungite la razele solare si este destul de periculoasa mai ales ca urmare a razelor UV existente in timpul verii. Pentru a evita arsurile solare la copii este indicat sa se foloseasca cremele cu protectie solara cu factor de protectie destul de ridicat.
Iritatiile – caldura in exces determina aparitia iritatiilor la nivelul pielii sensibile a copilului. Astfel de iritatii de contact se datoreaza unui exces de transpiratie in timpul anotimpului calduros – de aceea este indicat sa create un mediu racoros pentru copil.
Ciupiturile de insecte pot deveni extrem de periculoase in timpul sezonului cald. Tantarii, mustele, paianjenii se napustesc de-a dreptul in toata aceasta perioada din dorinta de a cauta hrana. Pericolul transmiterii unor infectii este foarte mare, asa ca incercati sa folositi crème care sa apere copiii in fata intepaturilor de insecte.