Expunerea prelungită la razele UVA și UVB este dăunătoare pentru piele, motiv pentru care este importantă protejarea împotriva daunelor, alegând o protecție solară de înaltă calitate.
Când vine vorba despre cumpărături pentru protecție solară, este bine de ales produse cu SPF 50 deoarece acestea sunt mai eficiente împotriva razelor UV dăunătoare. Aceste raze invizibile emise de soare pătrund adânc în piele și pot cauza îmbătrânirea prematură și deteriorarea acesteia.
Dacă alegi produse cu SPF 30, acestea vor oferi un nivel minim de protecție solară, care este adecvat oamenilor cu pielea mai închisă.
Conform specialiștilor, cu un produs ce areSPF 30 obții următoarele avantaje:
Îți menții sănătatea pielii dacă te expui la soare mai puțin, evitând orele 12:00-16:00 când soarele este puternic.
Pielea este protejată de soare, doar 3% din razele UV vor pătrunde în piele.
Prin utilizarea unei creme de protecție solară cu SPF 50 ai următoarele beneficii:
- Te protejezi de arsuri solare chiar dacă ai pielea mai sensibilă
- Obții o protecție bună împotriva razelor UV dacă reînnoiești stratul de cremă de pe piele la fiecare 2 ore, ori după ce transpiri sau înoți
- Vei avea o piele sănătoasă și protejată împotriva razelor UV chiar dacă te expui o perioadă mai îndelungată de timp la soare
O poți folosi și la copii, pentru că ei au pielea mai fină ce necesită mai multă protecție împotriva razelor UV dăunătoare.
În prezent se pot găsi produse de protecție solară de calitateînaltă în magazinele online (precum este și Notino.ro). Acestea sunt produse de brand și includ:
- Protecție solară pentru copii SPF 50
- Cremă de zi protectoare SPF 50+
- Gel hidratant SPF 30
- Cremă protectoare pentru față antirid SPF 50
- Loțiune de protecție pentru copii SPF 50
- Cremă de corp cu protecție solară SFP 50+ și altele.
Când alegi un produs de protecție solară citește ingredientelesale, pentru că fiecare are un rol asupra pielii. Unele creme au formule pline de ingrediente hrănitoare, care hidratează, calmează, reduc semnele îmbătrânirii. Astfel de ingrediente pot fi: ulei vegetal, cacao, jojoba, avocado, suc de morcovi, aloe vera și altele.
Pentru a minimiza pericolele reprezentate de soare, atunci când mergi la plajă este esențial să te concentrezi și asupra modalităților naturale de a face față efectelor adverse ale expunerii excesive la soare. Prin urmare, poți obține un bronz frumos și fără a sta prea multe ore la soare. Este suficient să faci plajă 2-3 ore dimineața, până pe la 11:00, iar apoi să revii pe la orele 17:00, când razele ultraviolete nu sunt puternice.
Expunerea prelungită la lumina soarelui, de dimineață până după-amiaza, nu este indicată pentru că razele ultraviolete sunt foarte intense între orele 12:00-16:00 și ele îți pot afecta negativ pielea, iar asta este foarte rău pentru sănătatea ta.
Conform cercetătorilor, razele UVB pot provoca arsuri solare și chiar pot duce la cancer de piele. Statisticile arată că numărul de cazuri de melanom cutanat a crescut în ultimii ani și asta din cauza expunerii îndelungate și fără protecție la soare.
Există dovezi care arată că razele UVA și UVB produc daune ADN-ului corpului, iar ADN-ul are rol important asupra pielii, el controlează creșterea sănătoasă a celulelor. Medicii spun că unii oameni sunt susceptibili la cancer de piele, din cauza mai mult factori și anume:
- Au tenul deschis, ochi albaștri sau verzi, părul blond sau roșcat
- Suferă de probleme ale pielii, ce au legătură și cu pigmentarea naturală redusă, cum este albinismul
- Au avut anumite afecțiuni cutanate sau chiar au dezvoltat un cancer de piele în trecut care s-a vindecat
- Au suferit cel puțin o singură dată în viață de arsuri solare
- Au pielea mai sensibilă, mai deschisă, predispusă la pistrui și arsuri solare
- Au alunițe multe pe piele, unele cu forme și culori neobișnuite.
Oamenii cu pielea deschisă sunt mai sensibili la soare, ei se înroșesc dacă razele UV sunt puternice și pot suferi mai ușor de arsuri solare dacă nu folosesc deloc produse cu protecție solară mare.
Ținând cont de toate aceste aspecte, este important de luat în considerare în mod serios orice problemă a pielii, care ar putea crește riscul de melanom sau de cancer de piele.