[imagebrowser id=1758]Mai este putin si vine vara, iar planurile de vacanta sunt in toi. Totusi, acum esti mamica si cel mai important lucru in timpul concediului este siguranta bebelusului tau. Acest anotimp vine la pachet cu radiatiile solare si cu o serie de probleme cauzate de expunerea neprotejata la soare.
Trebuie sa te asiguri ca micutul tau este protejat de soare in permanenta. Fie ca il scoti la o plimbare in carucior prin parculet, fie ca iesiti la o plimbare prin gradina sau la o sedinta de relaxare pe malul apei, trebuie ca mai intai sa ii aplici pe piele o lotiune pentru protectia solara si sa iei in calcul si alte metode pentru prevenirea unor complicatii cauzate de expunerea la soare.
Cum se alege corect o lotiune de plaja pentru bebe:
Creme bio, lotiuni cu protectie garantata, uleiuri netestate pentru copii…pe rafturile magazinelor se gasesc fel de fel de produse. Ai dori sa stii care este cea mai indicata pentru prichindelul tau? Aici gasesti o lista cu mai multe criterii in functie de care poti sa alegi o crema de plaja.
– Nu cumpara creme de protectie solara care contin vitamina A. Aceasta vitamina este benefica pentru organism doar atunci cand provine din consumul de fructe si legume. Daca vei achizitiona o lotiune care contine aceasta substanta, risti ca beblusului tau sa ii apara leziuni la nivelul pielii.
– Nu achizitiona lotiuni care au in compozitia lor parfum, deoarece micutul risca sa dezvolte o reactie alergica.
– Alege o crema care are cel mult SPF 50. Studiile au aratat ca acesta este nivelul maxim la care poate ajunge o crema ce trebuie sa ne apere de radiatiile solare. Daca pe eticheta este indicat un SPF mai mare, atunci ai in fata un truc de marketing si atat.
– Lotiunile de plaja pe baza de zinc si dioxid de titan sunt cele mai recomandate de specialisti. In schimb, cele care au in compozitie benzophenon si oxibenzon sunt de evitat.
– Asigura-te ca lotiunea aleasa iti va apara micutul de UVA si de UVB. Radiatiile care provoaca aparitia pistruilor si cancerul de piele si radiatiile care sunt responsabile de insolatie si de arsurile pielii pot fi tinute la distanta doar de o crema cu protectie egala pentru ambele.
Alergia solara la copilasi:
Alergia bebelusului tau la soare este o afectiune ce poate fi dobandita sau ereditara si este deja cunoscut faptul ca mediul poluat in care se nasc si cresc micutii nostrii a dus la cresterea alarmanta a numarului de copii care sufera de aceasta afectiune.
Organismul copilului se apara de razele ultravoilete prin formarea de anticorpi si pe pielea lui pot aparea zone inrosite, bubite, eruptii sau umflaturi. Aceste reactii alergice sunt specifice anumitor tipuri de alergii si cel mai indicat lucru este sa te duci cu el la un medic generalist pentru a afla cat mai multe despre ce cauzeaza alergia si cum poate fi tratata.
Odata ce temperaturile sar de 25 de grade si expunerea micutului la soare ii cauzeaza iritatiile specifice, trebuie sa fii extrem de precauta si sa il feresti de razele nocive pana vei afla ce tratament trebuie sa aplici.
Fii fara griji, mamico. Micutul tau va trece cu brio de vara daca vei avea grija la ce lotiune de plaja ii aplici pe piele, daca il vei expune treptat si responsabil la soare si daca ii vei asigura o alimentatie bogata in antioxidanti. Urmeaza aceste sfaturi si vei avea o vacanta fericita si lipsita de griji alaturi de bebe.