Daca celui mic ii place untul de arahide, trebuie sa incerci aceasta reteta de frigarui de pui cu specific indian. Untul de arahide este un aliment cu energie ridicata, iar intregul fel este o buna sursa de proteine, acid folic, calciu si zinc. Zincul joaca un rol important in construirea unui sistem imunitar puternic.
Ingrediente:
Pentru pui si marinata:
– 2 piepti de pui (4 jumatati)
– 1 catel de usturoi, dat pe razatoarea cu ochiuri mici
– 1 si 1/2 linguri de suc de lamâie
– 1 lingura sos de soia
– 1 lingura de miere lichida
– 1 lingurita unt de arahide
Pentru sos
– 1 lingura ulei vegetal
– 1/2 ceapa, tocata marunt
– 1 lingurita sos de ardei iute nepicant (dulce) sau dupa gust, optional
– 100 g unt de arahide
– 75 ml lapte de cocos
– 75 ml apa
– 1 lingurita zahar brun
Altele:
– orez basmati pentru grarnitura
– 8 bete de bambus pentru frigarui
Mod de preparare
- Amesteca intr-un borcan toate ingredientele pentru marinata, mai putin carnea. Pune capacul si agita bine.
- Se spala carnea de pui, se acopera cu folie transparenta si se bate cu un ciocan de carne. Fiecare piept se taie in lungime in 4 sau 5 fâsii egale. Se pune la marinat carnea de pui intre 15 si 30 de minute in sosul de marinata.
- Pentru a face sosul de arahide, se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa cu pasta de ardei iute, daca folosesti, timp de 4 minute. Se adauga restul ingredientelor. Se aduce sosul la fierbere, amestecând, apoi se fierbe timp de 2 minute pâna ce se ingroasa. (Poti sa cumperi lapte de cocos la conserva sau poti obtine acasa 1 litru de lapte de cocos, din miezul de la o nuca de cocos si 1 l apa, astfel: taie miezul nucii cuburi si pune-le intr-un mixer. Adauga jumatate din apa, mixeaza si scurge printr-un tifon pentru a obtine lapte. Adauga din nou pulpa de cocos in mixer, si restul de apa, mixeaza, apoi scurge din nou.)
- Se preincalzeste gratarul sau tigaia cu grill. Se fac frigaruile si se frig pe gratar, timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte, intorcându-se ocazional. Serveste câte doua frigarui la portie, pe un pat de orez fiert si impreuna cu sos de arahide.