[imagebrowser id=256]Raceala la bebelusi reprezinta una dintre marile probleme cu care se confrunta parintii in timpul sezonului rece.
Intrucat sistemul imunitar al bebelusilor nu este destul de bine dezvoltat, pe parcursul sezonului rece se poate intampla ca acestia sa raceasca destul de usor. Aerul rece de afara, dar si virusii existenti in atmosfera ii pot influenta sanatatea destul de usor.
De cele mai multe ori, racelile la bebelusi apar in timpul sezonului rece, de regula iarna sau toamna tarziu, intrucat schimbarile de clima sunt destul de pronuntate. Potrivit statisticilor medicale, bebelusii racesc de 5 si pana la 10 ori pe parcursul unui an calendaristic, proportia fiind mai mare in cazul in care acestia sunt integrati in colectivele de la cresa sau de la gradinita.
Mersul la medic este obligatoriu ori de cate ori bebelusul da semne de imbolnavire. Fie ca ii curge nasul, tuseste, stranuta sau este irascibil – toate pot fi semnele racelii la bebelusi. In cazul in care starea de sanatate a acestuia se inrautateste, face febra, prezinta dureri de cap, ii lipseste apetitul – totul se poate transforma dintr-o simpla raceala in gripa. Daca aceste simptome vor fi insotite de varsaturi, diaree, dureri de burtica pot fi semnul unei indigestii, toxiinfectii alimentare sau a unei afectiuni digestive mai grave. Tocmai de aceea, prezenta la medic este obligatorie pentru depistarea din timp a afectiunii de care sufera copilul si prescrierea tratamentului adecvat.
In cazul in care bebelusul este racit este indicat sa ii oferiti un regim alimentar cat mai echilibrat. Laptele matern, dar si sucurile naturale, preparate in casa din fructe proaspete reprezinta o modalitate eficienta de hidratare a bebelusului.
Iar daca bebelusul are nasul infundat incercati sa ii introduceti in fiecare nara sare de mare – o solutie salina eficienta pentru inmuierea mucusului nazal.
Administrarea unei medicatii fara recomandarea medicului poate avea urmari grave asupra sanatatii bebelusului. Der aceea, este indicat sa va prezentati la medic pentru prescrierea tratamentului adecvat.
Foto: http://www.mami.ro / http://www.utilecopii.ro