[imagebrowser id=1144]Raceala este una dintre cele mai comune afectiuni ale copilariei, cu atat mai mult cu cat sezonul rece se apropie. Tusea seaca, febra, lipsa poftei de mancare sunt doar cateva dintre simptomele cele mai suparatoare ale acesteia, fapt care ii determina pe cei mai multi dintre parinti sa mearga repede la farmacie pentru a cumpara o parte dintre tratamentele recomandate de catre medici.
Inca din batrani se spune ca raceala, indiferent daca o tratezi sau nu cu antibiotice dureaza cel putin 7 zile. Ei bine, un sambure de adevar pare sa existe in spusele lor, mai ales daca ne gandim la efectul produs de tratamentele actuale. Cu toate ca parintii ajung sa se sperie atunci cand copilul este bolnav, in realitate raceala poate fi tratata si cu ajutorul plantelor ori a altor remedii naturiste.
Asadar, iata cateva dintre cele mai comune remedii naturiste care ajuta sa combata sau sa previna raceala copilului:
- lamaia – indiferent de felul in care este consumata, atat sub forma naturala, cat si sub forma de ceai, indulcit cu putin zahar, lamaia reprezinta una dintre principalele surse de vitamina C, un remediu eficient pentru tratarea racelilor.
- mierea de albine – cu toate ca nu isi produce efectul imediat, in realitate mierea de albine, impreuna cu catina reusesc sa intareasca imunitatea copilului. Puneti la macerat intr-un borcan cu miere de albine catina si sugerati-i copilului sa inghita dimineata o lingurita;
- usturoiul – nu putini sunt aceia care sunt de parere ca usturoiul reprezinta unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Tocmai de aceea, specialistii recomanda ca micutul sa consume mult usturoi, in special in timpul iernii;
- ridichea neagra – tot mai multi dintre batrani considera ridichea neagra o modalitate de prevenire a racelii. Va trebui consumata atat in stare naturala, cat si sub forma de suc.