Chiar daca multi dintre noi ne dorim ca bebelusul sa fie ceva mai plinut, rotund pe alocuri, in realitate medicii avertizeaza parintii cu privire la consecintele nefaste ale kilogramelor in plus.
De aceea, este indicat sa incercati sa ii tineti greutatea micutului sub control inca din primele luni de viata. Dar multe mamici se simt nestiutoare in ceea ce priveste stabilirea unei diete alimentare pentru bebelus. Asa ca, se intreaba cum anume vor trebui sa isi alimenteze copilul si ce alimente sa evite in dieta sa zilnica.
Din dorinta de a-si sti bebelusul satul, multe mamici incearca sa isi indoape puiul in continuu, sarind peste un program regulat de masa. Asa ca, fara sa vrea, luna de luna vor putea observa ca bebelusul depaseste greutatea normala, lucru contraindicat mai ales in cazul celor mici.
Potrivit medicilor este indicat sa incercati sa renuntati la consumul zilnic de dulciuri. In realitate, dulciurile sunt cele mai nocive pentru sanatatea oricui, atat a adultilor, cat si a bebelusilor. De asemenea, in cazul in care observati ca cel mic ia proportii este bine sa renuntati la biscuiti, cereale, paine, piure de cartofi sau alte alimente mai grase. In cazul in care acesta este hranit cu lapte praf, puteti opta pentru cutiile mai dietetice, iar daca bebelusul consuma lapte de vaca este indicat sa stopati sa ii mai dati intrucat au un continut crescut de proteine si multe grasimi, de multe ori vatamatoare pentru organism.
Tot medicii ne avertizeaza ca zaharul din alimentatie reprezinta principala cauza a obezitatii micutului. De aceea, este bine sa renuntati la indulcirea laptelui, ceaiului, sucurilor de fructe sau chiar la preparatele dulci de casa.
De asemenea, daca bebelusul se confrunta cu o crestere spectaculoasa in greutate si sunteti nevoita sa ii faceti o anumita dieta este de preferat sa incercati sa evitati sa mancati in fata lui dulciuri sau fainoase interzise intrucat ii veti face pofta si ii va dori si el sa le savureze. Asa ca, uitati de prajituri, snacks-uri sau alte produse de rontait. Incercati sa le inlocuiti cu un fruct in asa fel incat cel mic sa incerce sa va imite in comportamentul dumneavoastra alimentar. In fond, parintele este cel mai bun exemplu!