În perioada Anului Nou în România, o rețetă clasică și populară este „salata de Boeuf”, un fel de mâncare tradițional care poate fi găsit pe majoritatea meselor festive.
Salata de Boeuf este o salată compusă din carne de vită fiartă, legume proaspete, murături și maioneză. Este un preparat delicios și apreciat de mulți români.
Pentru a pregăti o rețetă tradițională de Boeuf românesc, va trebui să aveți următoarele ingrediente: carne de vită (de preferat mușchi sau pește), cartofi fierți, morcovi fierți, castraveți murați, mazăre conservată, ceapă roșie tocată fin, maioneză și sare.
Înainte de a începe prepararea salatei de boeuf românească, trebuie să fierbeți carnea de vită într-o oală cu suficient apă pentru aproximativ 1-2 ore sau pânã când devine fragedă. Apoi o lăsați să se răcească complet. După care o tăiați în cubulețe mici.
După ce carnea s-a răcit complet și a fost tocată în cuburi mici, veți adăuga celelalte ingrediente pregătite anterior: cartofii fierți și tăiați cubulețe mici și morcovii fierți si tăiați rondele, maioneză și ceapă roșie tocată fin. Adăugați sare după gust.
Amestecați toate ingredientele încet într-un bol mare, astfel încât fiecare bucată de carne și legume să fie acoperite uniform cu maioneză. Puneți salata de Boeuf la frigider pentru cel puțin 2-3 ore înainte de a servi, pentru a-i permite să se răcească și a-i permite aromelor să se combine.
Serviți salat de boeuf rece ca un fel principal sau ca o gustare delicioasă pe parcursul mesei festive. Aroma bogată și combinația echilibrată între carne, legume și maioneză vor fi apreciate de către toți invitații dumneavoastră.
Această rețetă tradițională românească de Boeuf este ușor de pregătit și va aduce un plus de savoare oricărui eveniment festiv, inclusiv Anului Nou. Bucurați-vă!