Reusita primei alaptari depinde atat de mama, cat si de cadrele medicale din maternitate.
Imediat dupa nastere, orice mamica este preocupata de reusita primei alaptari a nou-nascutului.
Fie ca a optat pentru nasterea prin cezariana, fie pentru cea vaginala, alaptarea este o perioada iminenta din viata oricarei mamici. In cazul nasterii naturale lactatia apare imediat dupa nastere, pe cand in cazul nasterii prin cezariana aceasta se instaleaza putin mai tarziu, in functie de staruinta mamei si a specialistilor din maternitate.
Pregateste din timp momentul primei alaptari
Prima alaptare reprezinta una dintre cele mai importante legaturi ce se poate stabili intre mama si nou-nascut. Tocmai de aceea este indicat sa pregatesti din timp acest moment si sa i te dedici nou-nascutului in totalitate, lasand la o parte situatiile apasatoare.
Lasa nervii deoparte
Starea de neliniste si de nervozitate pe care o resimte mama este transmisa cu usurinta de la aceasta catre nou-nascuti. In acest mod procesul de alaptare va fi alterat, bebelusul fiind foarte suparat, simtind incordarea mamei.
Foloseste produse de calitate pentru ingrijirea sanilor
Ingrijirea sanilor este esentiala pentru sanatatea nou-nascutului. Pentru obtinerea gradului de igiena dorit este nevoie sa folosesti produse de igiena cu PH neutru, fara parfum. Spirtul este total contraindicat.
Gaseste pozitia de alaptat cea mai corecta
Prima alaptare presupune si gasirea unei pozitii de alaptat corespunzatoare care sa le aduca atat mamei, cat si nou-nascutului confortul necesar. In aceasta situatie un rol hotarator il au cadrele medicale din maternitate care vor ajuta mama sa pozitioneze copilul la san ori de cate ori aceasta este neputincioasa.
Gaseste o dieta pentru stimularea lactatiei
Stimularea lactatiei se poate face atat printr-o dieta sanatoasa, cat si prin ceaiurile specifice, recomandate de catre medic. Asa ca, imediat dupa nastere cere sfatul medicului specialist.