In momentul nasterii, sistemul imunitar al bebelusului este incomplet format. Acesta se dezvolta in cursul primului an de viata sub influenta mai multor factori, printre care si probioticele Bifidus din intestin.
[imagebrowser id=1127]In ultimele decenii, incidenta alergiilor a crescut dramatic. Astazi sunt aproape de 3 ori mai multi copii care sufera de diverse boli alergice (astm, alergii alimentare, la nivelul pielii etc.) fata de acum 30 de ani.
Primele luni de viata reprezinta o periaoda critica, in timpul careia sistemul imunitar inca incomplet dezvoltat al bebelusului poate fi sensibilizat cu substante din mediul inconjurator care in mod normal nu sunt nocive. La sugari si la copiii mici cel mai des intalnite sunt sensibilizarile si alergiile alimentare, in timp ce alergiile la substantele din aer apar mai tarziu. Este bine cunoscut faptul ca predispozitita genetica joaca un rol major in acest proces.
Alergia se datoreaza unei functionari incorecte a sistemului imunitar care reactioneaza exagerat si nepotrivit la anumite substante, cum sunt proteinele din alimente, care in mod normal sunt bine tolerate.
Probioticele Bifidus au un rol cheie in dezvoltarea si educarea sistemului imunitar al intestinului. Prin aceste actiuni ele incurajeaza dezvoltarea tolerantei orale la alimente, adica a procesului prin care proteinele din alimente sunt tolerate de sistemul nostru imunologic si, astfel, putem sa ne hranim fara sa dezvoltam reactii alergice la alimentele pe care le consumam. Acest efect protector al probioticelor Bfidus fata de dezvoltarea alergiilor in primul an de viata a fost confirmat prin numeroase studii clinice.
Laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebelus in primul an de viata, asigurandu-i dezvoltarea optima si intarirea sistemului imunitar, prin sustinerea florei intestinale in care predomina probioticele Bifidus.