[imagebrowser id=491]Rolul tatalui in viata de familie este unul destul de insemnat. Odata cu aducerea pe lume a unui bebelus, tatal va trebui sa invete cum anume sa se comporte in asa fel incat sa isi poata ajuta partenera.
Cu toate ca in trecut barbatii nu prea erau atat de utili, in ultima perioada tot mai multi psihoterapeuti recomanda rolul activ al tatalui in viata de familie. Implicarea acestuia in cresterea si ingrijirea bebelusului are un rol benefic pentru soliditatea relatiei de cuplu.
In acelasi timp, imediat dupa nastere orica proaspata mamica are nevoie de suportul apropiatilor pentru a-si putea creste bebelusul. Tocmai de aceea, tatal reprezinta cea mai apropiata persoana care poate ajuta mama in cresterea bebelusului. Cu toate ca barbatii sunt mai neindemanatici acestia se pot face utili daca intr-adevar isi doresc.
Schimbarea unui scutec, imbaiatul bebelusului, orele de alint ale bebelusului, prepararea laptelui sau vegherea somnului acestuia sunt doar cateva dintre elementele prin care tatal ar putea interactiona cu propriul copil. In acelasi timp, acesta ii va putea acorda sprijin partenerei facand cumparaturile, spaland rufele murdare ale bebelusului sau pur si simplu, ascultandu-i acesteia supararile. Stim cu totii ca orice proaspata mamica poate pasi in etapa depresiei postpartum, tatal fiind singurul care o poate ajuta sa depaseasca un astfel de moment tensionat.
In cazul in care tatal se implica in viata de familie, legatura acestuia cu bebelusul va fi mult mai stransa ulterior. De asemenea, relatia de cuplu nu va avea de suferit, cei doi parteneri apropiindu-se tot mai mult.
Foto: http://www.utilecopii.ro / http://tabu.md