[imagebrowser id=1511]Rubeola se numara printre principalele boli ale copilariei, cei mici fiind expusi riscului de infectare. Chiar daca este vorba despre o afectiune, aparuta devreme, rubeola nu ridica grave probleme de sanatate, fiind produsa de infectarea cu virusul rubeolic. Popular, aceasta este cunoscuta si sub denumirea de “pojarul de trei zile” sau “pojarul german”.
Incidenta aparitiei bolii este destul de mare atat la copii, cat si la adolescent sau chiar la adulti, astfel ca aceasta afectiune poate ataca orice persoana indiferent de varsta, prin contaminarea cu virusul activ.
Erupria de la nivelul pielii, cunoscuta si sub denumirea de rush cutanat, reprezinta una dintre principalele simptome ale bolii. Cu toate acestea, simptomatologia poate continua cu dureri articulare si chiar cu manifestarea unei stari febrile moderate ca intensitate.
Desi nu este una dintre cele mai grave afectiuni, rubeola nu trebuie tratata cu indiferenta, indicatiile medicului pediatru trebuind respectate cu mare strictete de persoanele infectate. Contactarea virusului rubeolic in timpul sarcinii reprezinta una dintre cele mai mari pericole, aduse sanatatii fatului, astfel ca majoritatea sarcinilor vor fi expuse pericolului avortului spontan, dar si aparitiei defectelor congenitale ale fatului, in special al celor de vaz si de auz.
Vaccinarea si imunizarea contra unei astfel de boli reprezinta una dintre principalele masuri de precautie de care orice persoana va trebui sa tina cont, indiferent de varsta, riscul de infectare pandindu-ne oricand, modalitatea de transmitere a bolii fiind foarte rapida.
Fiind considerata una dintre cele mai frecvente boli ale copilariei, specialistii au reusit sa includa in schema de imunizare recomandata de Ministerul Sanatatii, vaccinarea impotriva acestui virus, inca de la cele mai mici varste, schema fiind repetata de mai multe ori pe parcursul cresterii copilului.
Citeste si:
Cum patrunde virusul in organism?