[imagebrowser id=1515]Rubeola se numara printre principalele boli ale copilariei, cei mici fiind expusi riscului de infectare. Chiar daca este vorba despre o afectiune, aparuta devreme, rubeola nu ridica grave probleme de sanatate, fiind produsa de infectarea cu virusul rubeolic. Popular, aceasta este cunoscuta si sub denumirea de “pojarul de trei zile” sau “pojarul german”.
Rubeola nu prezinta probleme mari in cazul in care este supravegheata constant de personalul de specialitate. De asemenea, copiii mici nu percep la fel de intens aceasta boala, adultii resimtindu-i simptomele mult mai profund.
Intrucat rubeola se manifesta prin aparitia starii febrile, medicii recomanda administrarea unor antitermice, continand paracetamol. In acest mod, temperatura corpului va scadea, lucru care va imbunatati starea generala a pacientului. In plus, aparitia febrei aduce odata cu ea riscul de deshidratare. Va trebui sa aveti in vedere consumul constant de lichide. Chiar daca febra pare un semn ingrijorator, nu supraincalziti copilul, imbracandu-l gros si nici nu incercati sa ridicati temperatura din camera acestuia, accentuand, in acest mod senzatia de rau.
Asa cum aminteste si denumirea populara a afectiunii, “pojarul de trei zile”, putem desprinde ideea potrivit careia rubeola nu are un tratament precis, ci mai degraba, medicii pot fi atenti la complicatiile care ar putea aparea de la debut si pana la vindecare. Asadar, nu exista un tratament standard pentru rubeola, ceea ce vor trebui sa faca parintii este sa isi supravegheze atent copiii, sa le urmareasca simptomele si sa se prezinte la medic ori de cate ori starile acestora se agraveaza.
Starile eruptive de la nivelul pielii pot crea senzatie de mancarime. Tocmai de aceea, pe parcursul celor trei zile este indicat sa folositi solutii mentolate pe care sa le aplicati pe piele, calmand in acest mod astfel de senzatii neplacute.
Citeste si: